Ahr – tysk vins nordlige rødvinsområde

Egentlig havde jeg ikke tænkt at deltage i ABC Scandinavia, 3. runde, men har bestemt at gøre det alligevel. Jeg vil se om jeg kan skrive om tysk vin med alle bogstaverne.

Kender du Ahrdalen? Ahrtal er en lille dal lidt syd for Bonn. Den begynder ved Remagen – og jo længere man kommer ind mod Altenahr, jo smallere bliver dalen. Det er længe siden jeg har været der, men netop denne erindring er meget tydelig – og charmerende vinmarker ses på de stejle skråninger.

Jeg har mange gode oplevelser fra Ahrdalen. Jeg har været der med en gruppe ledere, har holdt ferie md familien og været på bustur dertil engang. Det sidste var fint nok, men på hjemrejsedagen, hvor morgenmaden skulle spises tidligt, viste det sig, at det blødkogte æg var kogt aftenen før og stillet frem på bordet. Det har jeg kun oplevet denne ene gang.

Der er formentlig ikke meget vin at få i Danmark fra Ahrdalen, men prøv en flaske, hvis du falder over den her eller der.

Hvis jeg skal anbefale noget i Ahrdalen, kan det være:

Især det sidste synes jeg godt om. Man får motion, vinmarker på nærmeste hold og et blik ned i dalen.

Her følger billedere af et par flasker der forlængst er nydt.

Weingut Kreuzberg, Dernau, AhrtalAhrvin

Begge vine er Beerenauslese. Den fra Weingut Kreuzberg er, som de bemærkes, Trocken. Den er gæret godt og grundigt og holdt 14% alkohol. Sædvanligvis er Beerenauslese ædelsøde vine. Begge vine er i øvrigt røde – lavet på Spätburgunder-druen. Det er i øvrigt Pinot Noir på fransk.

Her er linket til andre deltagere i bogstavlegen.

6 Svar til Ahr – tysk vins nordlige rødvinsområde

 1. Ellen december 22, 2011 at 22:07 #

  Ahhhh – til vinen, men det æg kan næppe have været særlig delikat mere 🙂

  • Jørgen december 22, 2011 at 22:38 #

   Det var det ikke, det æg, og vinen er ofte for lys og let til mange.

 2. Ilhja december 23, 2011 at 00:34 #

  Åh endnu en ting jeg kommer til at lære^^

  Jeg kender ikke så meget til vin

  • Jørgen december 23, 2011 at 16:27 #

   Jeg håber du finder det nyttigt. Vin handler mest om, hvorvidt man kan lide det man drikker.

 3. Donald december 24, 2011 at 01:13 #

  En underlig måde at spise æg!

  Det er vist en god ide at arbejde dig gennem alfabetet med vin-indlæg, det er hyggelig læsning, og mon ikke det skyldes at du har mange historier om dette emne?

  Det er da en vældig god ide at gå turen i Ahrdalen. Dette er en af de smukkeste dele af Tyskland, og man har da lov at nyde det. Undrer mig somme tider over, hvordan der har set ud i krigstid, men på forunderlig vis retter træerne op på udseendet og vejr og vind udjævner de værste spor, mens vinbønder og håndværkere reparerer på stederne.

 4. Jørgen januar 5, 2012 at 21:55 #

  Ja, jeg tænker også på, hvorledes der har set ud forskellige steder i Tyskland under og efter krigen – men tiden tand eller hvad det hedder gør noget.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes