Alt ved det gamle

I denne herlige morgenstund er alt ved det gamle, de gamle MR-tog på Lille Syd kører igen. Lyden er velkendt, (lugten af diesel i togene er det også).

Vi har elllers været betjent af togene mellem København og Nykøbing F. de sidste 10 dage. Der skulle vist bygges en bro et sted, så man ikke kunne køre via Ringsted. Jeg glæder mig til togfornyelse om nogle år.

Nykøbing F.-toget på Gadstrup station

Dobbeltdækkertoget forlader Gadstrup station i retningen mod Roskilde 2. pinsedag. Let forsinket var det (det er ikke leet at skulle sig sig med en enkeltspor-bane), og endnu mere forsinket blev toget mod Køge, idet toget fra Hamburg lige skulle afvikles først.

Hamburgskspressen på Gadstrup station

Der er rødt lys for toget, der må holde ved Gadstrup station. Bare det altid gjorde det, så var det let at komme til Hamburg. Sådan bliver det selvfølgelig ikke. Men besøget var fint.

Hamburgekspessen på Gadstrup station

Efter at have ladet sig betragte får toget køretilladelse – og snart kommer det tog vi skal med til Køge for at gå en lille tur i det gode vejr.

Køge havn

Sådan så Køge havn ud 2. pinsedag 2014.

,

6 Svar til Alt ved det gamle

 1. Madame juni 10, 2014 at 07:45 #

  Det er sjovt at se det gamle MR-tog igen, og det se jo noget bedaget ud i forhold til det skinnende lyn. Meget smukke billeder!

  • Jørgen juni 10, 2014 at 08:35 #

   Det er ikke MR-toget, som ser endnu mere bedaget ud. Der er toget der dagligt kører til Nykøbing F. og er langt mere komfortabelt og støjsvagt end MR. Tak.
   Skal huske at finde et billede eller tage et nyt af MR-toget.

 2. Donald juni 10, 2014 at 11:46 #

  Det er flot med de store tog på jeres station. I går aftes så jeg på linieføringer (skinner) omkring Bangkok, det er meget primitivt, og Gadstrup Hovedbanegård er jo et vidunder af orden og sikkerhed i sammenligning!

  • Jørgen juni 10, 2014 at 12:07 #

   Vi ser ikke ofte store tog her – kun, faktisk, når der er problemer andre steder. Det går nogenlunde at holde orden når vi har spor 1 og spor 2. Blot skal man finde ud af hvilket spor der er det ene og det andet.

 3. Ellen juni 10, 2014 at 14:08 #

  Haha – vi har, som du sikkert ved, også Spor 1 og Spor 2 … jeg har altid betragtet Spor 1 som det, der er tættest på stationsbygningen, men om det er rigtigt?
  Ja, tænk at kunne komme direkte til Hamburg fra Gadstrup/Havdrup 🙂 – det kunne være herligt. Eller Paris …

  • Jørgen juni 10, 2014 at 21:12 #

   Ja, der er ingen særlig forskel på de to stationer, og spor 1 er nærmest stationen. Det kunne være herligt, men er utopisk …

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes