Carlsbergbyen

Forleden var jeg med til en rundvisning i Carlsbergbyen. Det var interessant. 

Carlsbergbyen

Egentlig skulle jeg slet ikke have været med til rundvisningen i Carlsbergbyen, men sygdom gjorde, at jeg fik den ene plads.

Introduktionen fandt sted i showroomet, der er henlagt til Maskincentralen. Det var her man lavede strøm m.v. til området til for få år siden. Ovenstående gedigne ca. 100 år gamle maskine står i rummet, som i øvrigt kunne være et besøg værd i sig selv.

Mange bygninger er fredede. Kældrene under området menes at være 6-7 km. lange. Nogle er fredede og andre kan man ikke køre over med en lastbil. Der er mange udfordringer i forhold til det bestående, og hertil kommer at der skal opføres et større antal nye bygninger, herunder flere tårne, hvoraf et på 120 m. Der skal være boliger, uddannelsessteder, parker og forretninger m.v. og der lægges vægt på et levende område. Bydelen bliver interessant derved at den i et vist omfang følger kældrenes placering, således at bliver snævre passager og skæve vinkler.

Man er ved at opf og øre det første tårn. Nogle store skorstene er netop nedtaget. En ny bro over jernbanen er indforskrevet fra Polen og er lagt på plads. Her bliver en ny indgang til bydelen. Konsekvensen er at Vigerslev Allé skal forhøjes en meter. En ny station er under opf’ørelse til afløsning af Enghave Station. Der er gang i udviklingen nu – og i de næste mange år. Skulle du have lyst er det muligt at købe en bolig til 16.000.000 kr. Eller mindre.

Rundvisningen gav lyst til senere at gå en tur gennem området og se på, hvad der så er sket. Og den mulighed behøver man ikke melde sig til. Skulle du have lyst til at se nærmere på bydelen er der mange informationer på Carlsbergbyen.

,

8 Svar til Carlsbergbyen

 1. Ellen maj 8, 2015 at 23:15 #

  Det lyder både spændende og interessant, men jeg tror nu nok, jeg holder mig til den i denne sammenhæng uhyre billige bolig ved Præstøfjorden 🙂
  Forhøje Vigerslev Alle med en meter?? Det lyder kompliceret.

  • Jørgen maj 9, 2015 at 07:22 #

   Det var spændende, og jeg har nu heller ikke behov for en ny bolig på de kanter. Jeg ved ikke hvordan man forhøjer gaden, men det kan forklares.

 2. Pia maj 10, 2015 at 19:24 #

  Sikke et projekt. Jeg tænker, så er der da arbejde til et par mænd eller 1000 i nogle år.
  Nej tak, vi har heller ikke behov for en ny bolig.

  • Jørgen maj 11, 2015 at 14:58 #

   Det er et meget omfattende projekt og der er arbejde til mange mand (mænd og kvinder) i årevis. Stedet er for langt fra Storskoven!

 3. Donald maj 11, 2015 at 12:43 #

  Det er en tur værd. Jeg har længe hørt om Carlsbergbyen, og jeg ved at nogle mennesker er meget glade for ideen, ja rent ud forelskede, idet de opfører sig som en forelsket der ikke kan se fejlene.

  Jeg husker Carlsberg som en virksomhed der var det økonomiske grundlag for mange svage mennesker, og det tror jeg vi kommer til at savne.

  Der er ikke nogen ærlige mennesker, som har råd til at betale 16 millioner for en bolig.

  • Jørgen maj 11, 2015 at 15:03 #

   Ja, det er umagen værd at gå en tur og se hvad der sker. Jeg hørte om fejemændene engang, nemlig der Carlsberg-ansatte, der var blevet demente af for mange øl. De holdt til i et lokale, hvor de, efter t have fejet lidt, kunne få tilfredsstillet tørsten.
   Der er også billigere boliger at købe. Hvor går grænsen for ærlighed?

 4. Inge maj 11, 2015 at 22:01 #

  Spændende sted.. og endnu mere spændende priser. Jeg tror jeg bliver her i Roskilde.

 5. Jørgen maj 13, 2015 at 19:38 #

  I vil givet synes det er et spændende sted. Forstår fint I bliver i Roskilde.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes