De priser, de priser

Forleden, medens jeg mødtes med et par pensionerede psykologer for at ordne verdenssituationen, mødte min kone virkeligheden i et supermarked.

Da jeg kom hjem berettede hun fornøjet. Ved indgangen til butikken stod et skilt: 40% på alt af en given produktserie. I butikken kunne hun læse et andet skilt, hvorpå stod at bestemte af produkterne i serien kostede et bestemt beløb, vist nok 35,97. Det var derfor overraskende at prisen ved kassen var 12 kr højere (79,95 – 40%). Oplysningen om prissætningen i butikken gjorde ikke indtryk på kassemedarbejderen, der hævdede at der var 40% rabat på alle produkterne. At det skete i en nedladende tone (“du kan da nok forstå …) overrasker naturligvis ikke, og da det ikke lykkedes at komme igennem med simpel information om prisangivelsen betaltes det forlangte.

Herefter gik min kome ind i butikken igen og spurgte en kvik ung mand hvad der stod på skiltet produktet kostede. Han kunne bekræfte at hun havde læst rigtigt og sagde at hun kunne hilse fra ham i kiosken og sige hun skulle have 12 kr. tilbage.

I kiosken blev hun atter mødt med påståelighedens arrogance, men efterhånden gik det dog op for medarbejderen at hun skulle betale de 12 kr tilbage – ledsaget af et modvilligt “det må du undskylde”.

Fejl kan naturligvis opstå, men hvorfor denne type fejl gør det, er svært at forstå, ligesom det ikke er helt let at forstå medarbejdernes selvsikkerhed. Det kan trods alt ske at kunderne har ret uagtet det vist ikke er moderne at mene det.

10 Svar til De priser, de priser

 1. Stegemüller marts 8, 2013 at 20:40 #

  Kundeservice mv. er noget, man brugte i gamle dage, det er totalt gået af mode.

  • Jørgen marts 28, 2013 at 09:34 #

   Det sker dog at man møder det, og jeg håber jeg husker at anerkende det når det sker. Om ikke andet end ved at reagere ordentligt på servicegiverens kontakt.

 2. Ellen marts 8, 2013 at 21:10 #

  Jeg er nu ikke helt enig med Hanne – synes faktisk tit, at jeg oplever en god service … det var så bare ikke helt tilfældet her ved din beretning. Det var forhåbentlig ikke vores fælles Brugs? Så arrogante plejer de trods alt ikke at være, synes jeg.

  • Jørgen marts 28, 2013 at 09:35 #

   Nej, det var ikke vor fælles Brugs, men de kan også, hvilket vil ses hvis jeg vælger at skrive om det.

 3. Pia marts 10, 2013 at 16:07 #

  Det hænder man møder en stædig person bag disken eller i telefonen, men der er heldigvis flest af den flinke slags.

  • Jørgen marts 28, 2013 at 09:35 #

   Enig, vi har det bare med at huske det usædvanlige.

 4. Donald marts 11, 2013 at 14:30 #

  Skrap eller skarp kone! Flot gået! Jeg må sige at jeg tror medarbejdernes “selvsikkerhed” skyldes stress af en eller anden slags. Det er en forsvarsmekanisme.

  • Jørgen marts 28, 2013 at 09:37 #

   Måske er de hårdt spændt for, de kære medarbejdere, men måske kunne en smule ydmyghed være på sin plads. Man kunne jo vælge at komme i tvivl.

 5. Farmer marts 28, 2013 at 08:37 #

  Dette undskylder ikke medarbejderens fejl,men:
  Der kan også ligge nogle hændelser for medarbejderen bag.
  Mine to ældste har begge i sin tid arbejdet i butik ved siden af skolegangen, og de kunne begge berette om kunder, som uretmæssigt forsøgte at opnå andre priser end det skiltede.
  -Og det var ikke blot knøse med kasketten bagvendt; men fruer med pels og Volvo, som sled deres værdighed væk ved at forsøge sig med alskens småfiduseri.

  Kommer der så en kunde og påpeger en reel fejl, slår medarbejderen let over på auto-forsvar.

  • Jørgen marts 28, 2013 at 09:41 #

   Ser fint pointen. Vanskelige kunder i butikkerne er der givet vis mange af. Det er vel også moderne. Ganske som der er vanskelige pårørende på plejehjem. Jeg synes nu ikke auto-forsvaret er ok af den grund, men helt forståeligt.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes