En våd lørdag

Denne lørdag begyndte med kraftig og langvarig torden og regn i stride strømme.

Det blev ved og ved.

Der skulle have været Airshow i Roskilde i dag, men jeg har ikke set noget til en eneste deltagende flyvemaskine. Bedre held søndag.

Regnmængderne var store, men håndterlige, antages det, for afledningssystemet.

Det så dog hverken ud til at det lokale rensningsanlæg eller den der fordi løbende å kunne klare mængderne, jvf. de to fotos.

IMG_3596IMG_3597

Det ser ud til vi nærmer os den kedelige rekord, at denne sommer bliver den vådeste siden målingerne begyndte i 1874.

4 Svar til En våd lørdag

 1. Donald august 27, 2011 at 20:22 #

  Her fik vi ca. 35mm. regn i morges, men da der kom gæster kl.13:30, så var det kun let regn. Jeg kan se at der er vandpytter steder, hvor jeg aldrig før har set det!

  Nu håber jeg at vores vandløb og rensningsanlæg klarer det – jeg har ikke set efter, og det er for mørkt til at gå en fornøyelsestur nu.

  Iøvrigt var der også torden og to gange var der strømsvigt i 0.1 sekund, den ene gang slog computeren fra, den anden gang gik det uden problemer. Jeg er glad for at vi ikke fik lyn-skader! Jeg har tidligere fået ødelagt printer, netkort og lignende når der var lyn-nedslag i nærheden.

  • Jørgen september 3, 2011 at 07:22 #

   Jeg er begyndt at blive mere opmærksom på at forhindre overspændingsskader på el-udstyr. I min barndom skulle måleren altid slukkes i tordenvejr, men det har ikke været altid været tilfældet siden. Det ville dog være trist med en smadret harddisk.

 2. Ellen august 28, 2011 at 22:55 #

  Vi sad i et forholdsvis tørt Sverige med kun en enkelt byge lørdag eftermiddag, men jeg kan da fornemme, at det har været voldsomt i DK.
  Jeg talte med min søster, da vi kom hjem fra Sverige, og hun kunne fortælle, at der står vand på marker, hvor hun aldrig har set vand før – og de har ikke fået høstet endnu. Hun regner p.t. heller ikke med, at der overhovedet kommer noget i hus i år. Det vil i givet fald være første gang i gårdens historie, at der ikke bliver høstet.
  Ikke godt…

  • Jørgen september 3, 2011 at 07:24 #

   Det er meget trist at det har regnet så meget at høst er udelukket. Jeg kan se på nogle marker, at man har kørt med mejetærskeren til den begyndte at synke i, hvorefter det laveste stykke mark forbliver uhøstet.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes