Et fedt

Forleden ville jeg købe en pakke fedt. Prisen var utrolige 11 kr. og jeg gik igen.

Jeg kom efterfølgende til at tænke på, at staten herved gik glip af fedtafgigt og moms, men det er den vel ikke ked af, da fedtafgiften gerne skulle resultere i en sundere befolkning.

Men – staten gik glip af mine kroner den dag, og da jeg ved ikke at spise alt det fedt regner med at leve en dage længere i den sidste ende, skal jeg jo have min folkepension en dag længere.

Mon ikke det sidste er dyrest? Eller er det et fedt?

4 Svar til Et fedt

 1. Ellen februar 12, 2012 at 01:22 #

  Ja, det kan være ét fedt … Nogle gange er der altså for meget hovsa og pleasepolitik i den slags afgifter og/eller lovgivning.
  Vi husker vejtræerne, der skulle fældes alle til hobe.
  Stænklapperne.
  Karensdagen “tag tre sygedage og betal for én”.
  HVis man skulle gøre noget, skulle man forbyde sodavand og chips!

  • Jørgen februar 12, 2012 at 10:22 #

   Enig – sodavand bør belægges med progressivt stigende afgifter i henseende til flaskestørrelse – eller forbyrdes helt.

 2. Donald februar 16, 2012 at 18:53 #

  Jeg må indrømme at jeg er forarget over den måde, vores i øvrigt kloge regering prøver på at markere sig og, hvad skriver Ellen, please-politik? Det har jeg ikke hørt før, men jeg tror dette er én af de ting, der hører til den kategori.

  Jeg ved ikke hvordan man skal undgå det politiske slagsmål, som vi er midt i nu. I et større perspektiv er vi jo utroligt heldige, at vores lille land på tærskelen til Atlanten, spærrende for russere og baltere og finner og faktisk også for østtyskere og østpreussen (Königsberg) kan overleve så mange år og være så forholdsvis upåvirkede af krigene. Måske er det fordi vi har et demokratisk system, som afværger totalitære partier og diktatorer? Og så kom vi fra fedtafgiften som “please-politik” – ja undskyld springet 😉

  • Jørgen februar 21, 2012 at 18:11 #

   Det store perspektiv er godt, og det er måske hvad politikerne burde notere sig således at please-politik eller hovsa-løsninger undgåes.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes