Et smut i Lund

Vi var et smut i Lund i dag.

Lund er en dejlig by at gå rundt i, især når vejret var så herligt som det var denne næstsidste dag i september. Tågen var lettet både i Danmark og Sverige, men ikke på broen over Øresund. Det er en fordel, har jeg forstået på vejrmanden, idet man er mere opmærksom på trafikken, når vejret ikke er tørt og fint. Men det var nu ikke let at orientere sig.

Lund

Der er en domkirke i Lund.

Lund

Og et universitet med meget fine gadelygter.

Lund

Et universitetsspringvand findes også.

Lund

Samt en universitetsstuderende, der nyder solen.

Lund

Der findes også en “Fundkælder” med så mange ting og sager, at man slet ikke kan få øje på det man lige mangler af frygt for at rive noget ned.

Lund

Og et par morfarskøjter, der, da jeg havde sådanne, skulle spændes på skistøvler. De kunne godt bruges til deres formål dengang i 50erne. Det hele var til ½ pris fordi butikken ikke kunne klare sig.

Og så kørte vi hjem igen. Blandt alt for mange biler.

,

10 Svar til Et smut i Lund

 1. Ellen september 29, 2014 at 21:13 #

  Ja, hvis I er kørt hjem i myldretiden, så har du en ide om, hvad jeg var udsat for hver dag, da jeg arbejdede.
  Det var vist heldigt nok, at I tog broen og ikke kørte ad Helsingørmotorvejen – det sidste kan selvfølgelig slet heller ikke betale sig, når man skal til Lund … hvor vi aldrig har været inde, selv om vi har kørt gennem byen via motorvejen adskillige snese gange.
  En fejl, kan jeg forstå 🙂

  • Jørgen september 29, 2014 at 21:37 #

   Det har jeg en ide om, og synes ikke det er spor sjovt. Det er ikke en fejl ikke at have været i Lund, idet man vel skal glæde sig over de steder man vælger at se. Men kan man lide en lille byvandring i ny og næ kan Lund godt anbefales. Vi nåede i øvrigt ikke Botanisk Have.

 2. Donald september 30, 2014 at 05:30 #

  Det er én af de ting, som virkelig får mig til at føle mig som pensionist: Jeg ville føle mig totalt umulig hvis jeg skulle køre i myldretrafik! Bare for 10 år siden var det mindre graverende.

  Men nu til noget helt andet 🙂 Dejlige billeder fra Lund! Den kælderhals er morsomt blikfang og ganske interessant! Men det er parken, som viser lys og lykke! Og kirken er jo majestætisk historie!

  • Jørgen september 30, 2014 at 08:08 #

   Jeg må jo også konstatere at jeg mindre og mindre bryder mig om at køre i myldretidenstrafikken, men jeg plejer nu at vælge en bane og blive i den, så går det nogenlunde.
   Tak – jeg er enig i at billedet fra parken med træer, græs, pigen og sollyset giver en stemning der er værd at fastholde. Den markante kirke står der jo også i gråvejr.

 3. Madame september 30, 2014 at 07:08 #

  Dejlige billeder! Lund er en by, jeg aldrig har besøgt, men det må der bestemt rådes bod på.

  • Jørgen september 30, 2014 at 08:09 #

   Tak, jeg tror egentlig jeg foretrækker den for Malmø, men jeg har nu ikke så meget at sammenligne med.Det er jo tæt på – herfra 100 km.

 4. Eric september 30, 2014 at 18:04 #

  Det ser kønt ud og ikke mindst da i så dejligt vejr. Det tænkte jeg også, da jeg for nogle år siden kørte igennem med tog, men har jeg fået gjort noget ved det Nej, så tak for billederne.

  • Jørgen oktober 1, 2014 at 07:05 #

   Man kan ikke nå det hele – velbekomme.

 5. Inge september 30, 2014 at 19:21 #

  Lund er en rigtig fin by at besøge, vi kører af og til en tur til Lund, og vi nyder det hver gang.
  Jeg er ret vild med bænkene hele vejen rundt langs Domkirkemuren, her sidder der rigtig mange og slapper af når solen varmer.. 🙂

  • Jørgen oktober 1, 2014 at 07:07 #

   Enig – og jeg forstår fint at I synes byen er et besøg værd. Der sad mange mennesker langs domkirken i solsiden, da vi var der, og der var i det hele taget en del nydelse at se pga det fine vejr.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes