Grossglockner

Grossglockner er Østrigs højeste bjerg, der med sine 3.798 meter rager godt op i landskabet. Når man ellers kan se bjerget.

Det synes jeg ikke er sket ret ofte trods mange gange på de kanter. Grossglockner er ofte indhyllet i skyer.

I sommerferien 2015 kunne bjerget ses og fotograferes.

Det lod sig gøre den dag vi havde taget svævebanen fra Matrei in Osttirol til Goldried. Det er en smart måde at klare 1000 højdemeter på 15 minutter på. Når man er kommet op, kan man gå en overkommelig tur til  Kals-Matreier-Törl, som er det sted man lettest kan gå over, hvis man vil gå fra Matrei til Kals.

Grossglockner

Vejen fra liften til Törlen er let begåbar, som det ses. Grossglockner anes i baggrunden som en lille hvid spids.

Grossglockner

Billedet er taget ved Kals-Matreier-Törl. Til venstre anes den sti vi fortsatte videre af. Nederst ses stien mod Kals i bunden af billedet. Er man nået til hytten i Törlen, kan man sætte sig og spise og drikke et eller andet, hvilket de fleste gør, men man kan også gå videre, henad mod Blauspitz, opad, nedad mod Kals eller tilbage. Vi gik, som nævnt, videre henad. Grossglockner ses stadig.

Grossglockner

Billedet herover er fra området ved Blauspitz, hvor vi vendte om, og Grossglockner anes igen. ´

På de 3 billeder herunder er der zoomet ind på bjerget.

Grossglockner

Grossglockner

Grossglockner

Det er tydeligt at se skyerne ændrer sig hele tiden.

Vi gik ikke blot den omtalte tur, men også en tur da vi kom hjem igen. Dagen indbar mere end 23.000 skridt.

, , , ,

14 Svar til Grossglockner

  1. Ellen januar 24, 2016 at 17:23 #

    Da jeg så navnet Grossglockner, kunne jeg huske, at vi tog en tur til tæt på dette bjerg, da vi lå på en campingplads ikke så langt fra Lienz. Vi må altså se at få gjort alvor af at se ‘jeres’ Virgental – det ligger jo i et pragfuldt område, g det er mange år siden, vi har været i Østrig.
    Har du set, at der ikke så langt derfra ligger en by, der hedder Rinderschinken – er det ikke et skønt navn?

    • Jørgen januar 24, 2016 at 18:01 #

      Ja, det er ikke så vanskeligt at køre ad Grossglockner Hochalpenstrasse når man bor i nærheden af Lienz.
      Det er længe siden vi har været inde i nabodalen til Virgental, men vi må have kørt forbi Rinderschinken da vi kørte over Staller Sattel til Italien, dog uden at navnet blev husket. Herligt bynavn, må man sige det er.

  2. Inge januar 24, 2016 at 20:19 #

    Åhhh de smukke østrigske bjerge, jeg savner at stå på ski dernede.. i hvert fald når jeg sidder her i varmen og tænker på alle de fede skiture jeg har haft i Østrig 🙂 I virkeligheden kunne jeg nok slet ikke holde til 7 dage på ski mere.

    • Jørgen januar 24, 2016 at 20:47 #

      Det er nu ikke så dårligt at sidde i den varme stue og tænke på gode erindringer om bedrifter på ski. Det varer ikke så mange år før det vil blive en god beskæftigelse for mig, dog har jeg ikke stået på ski men gået.

  3. Stegemüller januar 24, 2016 at 21:29 #

    Dine dejlige billeder minder mig om mine mange vandreture i Sydtyskland og Østrig. Det er noget af det skønneste, jeg kan forestille mig. Det er balsam for sjælen. Jeg havde nogle dejlige venner i Bayern, som jeg havde truffet i Thailand, og de vandrede og stod på ski. Vandre kunne jeg på forhånd, men det med skiene måtte de lære mig. Vi havde mange skønne ture sammen. Desværre blev de skilt, og så gik alting i opløsning.

    • Jørgen januar 25, 2016 at 09:21 #

      Det glæder mig at kunne bevirke aktivering af gode minder, men trist at alting (måske en lille overdrivelse?) gik i opløsning.

  4. Donald januar 26, 2016 at 14:16 #

    Jeg kan se at den slags vandretur vil opfylde et længe forsømt behov hos mig.

    Det er meget sjovere at gå ad stier end at køre bil ad bjergveje, og med en funicula svævebane kommer man godt igang. 1000 højdemeter er ikke noget man bare lige klarer, slet ikke når man til daglig motionerer lidt mindre end optimalt.

    • Jørgen januar 26, 2016 at 17:52 #

      Det er en stor fornøjelse af gå en tur som den vi gjorde den dag. Og funiculaen hjalp godt til. Vi klarer heller ikke 1000 højdemeter så godt mere, men jeg tror faktisk godt det kunne lade sig gøre, hvis man var på de kanter et par uger.650 meter er stadig ikke et regulært problem.

  5. Madame januar 27, 2016 at 09:02 #

    Det er nogle fantastisk smukke billeder, du har taget fra jeres tur! Jeg har rejst meget i Norge, og det minder jo en del om landskabet her.

    • Jørgen januar 28, 2016 at 10:41 #

      Tak. Bjerge er dejlige!

  6. Rasmine januar 27, 2016 at 20:39 #

    Tak for billederne! Jeg har seriøse planer om en tur til Bad Hofgastein til sommer – blandt andet fordi der ikke er tillæg for enkeltværelse 🙂

    • Jørgen januar 28, 2016 at 10:42 #

      Velbekomme. Det lyder som en god ide at tage til Østrig og nyde tilværelsen i Bad Hofgastein.

  7. Pia januar 28, 2016 at 21:13 #

    Grossglockner har vi også dejlige minder fra. Vi har talt om at den næste tur til Østrig nok skal gå til St. Johan i Tyrol. Der har vi aldrig været, men det er der også mange andre steder vi ikke har, så det er ikke godt at vide hvor vi havner 🙂

    • Jørgen januar 28, 2016 at 22:05 #

      Vi har været i St. Johann in Tirol et par gange, og man kan sagtens finde på noget at foretage sig med byen som udgangspunkt. Men, som du siger, der er masser af muligheder i landet. Spædende er det at køre en tur ad Grossglockner Hochaplenstrasse.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes