Hesnæs

Vi har været et smut på Falster. Vejret var herligt omend knapt så varmt som nu, men pyt, når regn og frost ikke længer er på programmet.

Hesnæs er en bette landsby med en bette havn. Den ligger på østsiden af Falster og på kystsen ses klinter både nord og syd for byen.

Der er ikke langt til Pomlenakke, hvor vi dog ikke var, men bøgeskoven ligger helt ud til vandet og undertiden vælter træer. Når man besøger stedet en solskinsdag i maj, får man et indtryk af hvor smukt Danmark tager sig ud på denne årstid. Og skulle man have lyst ´til geologiske studier, er muligheden her.

Hesnæs er også byen, hvor man ikke blot har strå på tagene, men også på husenes vægge. Det er særpræget og må naturligvis beses, når man nu er der.

Her følger et par indtryk fra denne del af Danmark.

Hesnæs (12)

Hesnæs havn med klinten mod syd i det fjerne.

Hesnæs (15)

Hesnæs (35)

Kystlandskabet lige nord for Hesnæs havn.

Hesnæs (81)

Hesnæs (82)

Typiske stråbeklædte huse i Hesnæs.

, , ,

8 Svar til Hesnæs

 1. Donald maj 9, 2016 at 01:50 #

  Ja, det er særprægede huse, men godt det samme, tænk at de er bevarede! og det må minde os om at byggekunsten kan udøves på mange måder!

 2. Jørgen maj 9, 2016 at 07:00 #

  Det er fint at husene er bevarede, og, som jeg forstår det, skal bevares.
  Byggekunst er mangfoldig, herunder præget af praktiske løsninger, som dette velsagtens er udtryk for.

 3. Ellen maj 9, 2016 at 08:48 #

  Det er en dejlig tur, I tog der. Husene i Hesnæs har vi fotograferet nogle gange, for vi er lige betagede af dem hver gang vi ser dem. Og enig: En bøgestrand (og -skov) er aldrig smukkere end lige netop på denne tid.

  • Jørgen maj 9, 2016 at 11:58 #

   Det er godt at komme på rette steder på de rette tidspunkter – og det er svært at undgå i øjeblikket.

 4. conny maj 9, 2016 at 12:33 #

  Jeg troede først, det var træhuse, men i stor størrelse kom stråene på væggene bedre frem. Spændende. Ved du, hvad der skulle være godt ved at bruge strå på væggene?

  • Jørgen maj 9, 2016 at 21:13 #

   Jeg har ikke fundet forklaringen på, hvorfor der bruges strå, men det er ikke en gammel skik. idet husene er opført efter arkitekttegning efter stormfloden 1872, som også Pia skriver i den næste kommentar.

 5. Pia maj 9, 2016 at 19:12 #

  Det lille fiskerleje er noget helt særligt med de gamle Hesnæshuse, som er arkitekttegnede, efter stormfloden i 1872.
  Besøgte I så også Corselitze samtidig? Parken er altid åben, men de private gemakker var åbnet for offentligheden i søndags.

  • Jørgen maj 9, 2016 at 21:14 #

   Vi var i parken – og der følger et indlæg derfra, men da vi ikke var på de kanter i søndags, kunne vi ikke se gemakkerne. Det ville ellers have været spændende.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes