Hestesporvogn på Kongens Nytorv

Ved dagens ukompliceringsøvelse – at kassere en bunke gamle avisudklip – dukkede det følgende gamle, brunlige foto op. Det er blevet scannet – og det var så det, ud med det.

Der er fingeraftryk på det, kvaliteten er under middel, men man kan alligevel se, at motivet er en hestesporgvogn, der kører foran Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv.

Dette transportmiddel blev taget ud af drift i 1915, og billedet er derfor velsagtens mere end 100 år gammel.

Kgl. Teater og hestesprovogn

4 Svar til Hestesporvogn på Kongens Nytorv

 1. Ellen oktober 18, 2011 at 14:20 #

  Aiii, smider du sådanne klenodier ud?
  Det kunne jeg ikke nænne, men jeg ved også, at Charlotte har det på samme måde og derfor gerne vil overtage de få, jeg har af slagsen.
  Hvis du ved, at de alligevel vil blive kasseret, når din tid er slut, kan du selvfølgelig lige så godt selv smide dem ud…

  • Jørgen oktober 18, 2011 at 15:01 #

   Uha, det er straks fisket op af papirkurven og anbragt i arkivet for klenodier. Det er ikke så smart at overukomplicere. Det er så ikke godt at vide hvad der siden sker. Men det er selvfølgelig vigtigt at “arkivet” går videre. Jeg tror faktisk jeg engang påbegyndte et familiearkiv, som jeg håber bliver i familien i flere generationer.
   Der blev gemt nogle artikler, som jeg går ud fra jeg vender tilbage til siden, men mange som jeg ved jeg aldrig genlæser er sendt til genbrug.
   Det var, som de næste dage forhåbentlig vil vise, ret morsomt at finde Politiken fra 1. oktober 1959 – den dag avisen fejrede sine første 75 år. Den ligger her stadig, måske vil børnene synes den er sjov at se eller min gamle mor. Der er utallige annoncer for damefrakker i den avis.

 2. Donald oktober 18, 2011 at 19:48 #

  Du har fuldstændig ret, Jørgen, det er ikke nemt at rydde op og ud. Jeg tror at hvis man ikke kan få afsat originalen til enten bibliotek eller lokalarkiv (eller Kbh. Byhistoriske Museum) så er det lige så godt at smide det ud efter at have scannet det. Den største sandsynlighed for at nogen interesserer sig for det og ser det er at tilbyde det til en samling med økonomiske ressourcer.

  Har du forresten set udsendelserne på DR-TV om Kahn’s Verdensarkiv? Det begyndte med nogle gamle, smukke billeder og bliver senere en enestående dokumentation af politiske significante begivenheder i mellemkrigstiden og WWII.

  • Jørgen oktober 19, 2011 at 09:44 #

   Donald, det er da en god tanke at komme af med de gamle sager til steder der kunne være interesserede. Jeg har ikke set udsendelser om Kahn’s verdensarkiv, men det ville have interesseret mig at se dem.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes