Hilma af Klint på Louisiana

I går transporterede DSB os uden vanskeligheder til Humlebæk og retur. Vi skulle en tur på Louisiana for at se udstillingen af malerier m.v. af Hilma af Klint. Det var spændende at gå rundt på udstillingen og se de forskellige serier og især gjorde nogle meget store malerier indtryk, men også mange andre. Du kan se billeder ved at følge linket.

Vejret var dejligt og en tur rundt i parken med en del blomstrende rhododedron var også en fornøjelse.

Her ses lidt en en japansk ahorn:

Japansk ahorn

Og detaljer af en rhododendron:

Rhododendron

Det var meget godt vi investerede i et årskort til Louisiana. Det er snart tjent ind – og bliver det mere end rigeligt, når vi skal se den næste udstilling med malerier af Nolde (fra 4. juli 2014).

, , ,

10 Svar til Hilma af Klint på Louisiana

 1. Donald maj 22, 2014 at 23:52 #

  Det var en god investering! Og smukke billeder af det sene forårs smukke blade og blomster – ah! 🙂

  Jeg fandt nogle interessante malerier af Hilma via linket, billede fra en udstilling i Stockholm: One hundred years ago, Hilma af Klint painted pictures for the future. By 1906, she had developed an abstract pictorial imagery – some years before artists such as Kandinsky, Malevich and Mondrian.

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:36 #

   Det er det – og tak. Ja, hun var vist ikke hvem som helst den gode Hilma.

 2. Farmer maj 23, 2014 at 06:49 #

  Hun kunne lidt af hvert. Også det naturalistiske. Jeg brændte lidt varm på det maleri med rugmarken i forgrunden og den vandrende mand med spaden over skulderen.

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:40 #

   Hun kunne i den grad det naturalistiske, hvilket man også kunne se på udstillingen. Ja, det er et dejligt billede du har bemærket.

 3. Madame maj 23, 2014 at 07:31 #

  Det er en meget flot udstilling – vi har også set den og nyder som jer godt af vores årskort. Nu glæder jeg mig til malerier af Nolde.

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:42 #

   Det var det – og er årskort hertil er bedre end til Tivoli, som vi har prøvet, men ikke udnyttet nok. Har du været på Nolde-museerne?

 4. Ellen maj 23, 2014 at 09:29 #

  Der er heldigvis altid store rabatter at hente på årskort – oftest er det som du skriver her: At det er tjent hjem efter andet eller højest tredje besøg. I Sverige har vi endog oplevet, at første besøg var billigere, hvis vi købte et sæsonkort. Den forstod vi ikke helt, men dem om det.

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:44 #

   Det er godt med rabatter – men et noget særpræget eksempel du giver.

 5. Pia maj 23, 2014 at 22:53 #

  Rhodedendron er vist på sit højeste lige nu. Jeg har i dag nydt alle de mange smukke buske og duften af dem i Gram slotspark.
  Jeg har faktisk aldrig været på en maleriudstilling, men har overvejet at tage på Fuglsang til efteråret, hvor der kommer en, i mine øjne, interessant udstilling.

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:49 #

   Jeg kender mest Gram Slot for mælk, men der er selvfølgelig mange parker med Rhododendron rundt om.
   Jeg har været på Fuglsang for mange år siden – det kan anbefales at se udstillinger og bare finde ud af hvilke billeder man kan lide og ikke lide.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes