Husk passet – og journalistisk vrøvlesnak

I en nyhedsudsendelse denne lørdag aften er set et indslag om, hvad politiet gør for at hjælpe de utallige rejsende, der skal flyve fra en lufthavn, men som har glemt passet eller ikke i tide har opdaget det er udløbet.

Det er åbenbart virkeligheden for i tusindvis i Kastrup Lufthavn om året.

Der diverteres med et hastværkerindslag om en mor, der har glemt eget og 3 børns pas. Det er åbenlyst festligt at se dem haste rundt i lufthavnen. Det lykkedes at erhverve billeder til et hasteudstedt pas og nå flyet.

Det er nu ikke så meget det, der er interessant. Derimod den overengagerede hurtigtsnakkende råbereporters slutbemærkning:

Husk at tjekke passets udløbsdato inden du tager hjemmefra.

Gode råd værdsættes naturligvis, men måske kunne det overvejes at råde folk til at gøre det i passende tid før man tager hjemmefra.

/Jørgen

8 Svar til Husk passet – og journalistisk vrøvlesnak

 1. Eric juli 8, 2017 at 20:48 #

  Ja, så sandelig – i god tid! Og tjek også udløbsdatoen på det blå sygesikringsbevis, hvis rejsen går til et EU-land. Og tjek også reglerne for passets udløbstid. Fx Cypern kræver, at dit pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomsttid – det er ikke altid ligetil.

  • Jørgen juli 10, 2017 at 20:41 #

   Der er mange ting og sager der bør indgå i ens rejsetjekliste, herunder pas og det blå sygesikringsbevis. Jeg har sådan enside med 3 spalter – der kan stå vældig meget, og der kommer stadig nyt til.

 2. Ellen juli 9, 2017 at 09:50 #

  Kun temmelig tanketomme hoveder kan glemme passet, men dem er der tilsyneladende mange af. Jeg undrer mig såre over den slags ting, men nu har jeg jo heller aldrig haft tre børn 😉

  • Jørgen juli 10, 2017 at 20:42 #

   Jeg tror tallet var ca 10000 om året – det er da nogle. Omhu er nøgleordet.

 3. Donald juli 10, 2017 at 00:46 #

  Hvad er det blå sygesikringsbevis?

  Pas er desværre en nødvendig ting, som man bør have styr på gennem alle årene.
  Jeg vidste ikke, at man stadig kan få nødpas. Herligt!

  • Jørgen juli 10, 2017 at 20:45 #

   Det gule sygesikringsbevis gælder ikke i Europa. Det blå giver mulighed for behandling på samme vilkår som borgerne i det land man opholde sig i. Se borger.dk

   Det fint at man kan få nødpas, men der er nu bedre at have orden i sagerne.

 4. Stegemüller juli 10, 2017 at 18:06 #

  Jeg synes, det er temmelig dumt, hvis man ikke har styr på det med passet i god tid før afrejsen, og selvfølgelig også på det med det blå sygesikringsbevis. Det er da en naturlig del af rejseforberedelserne.

  • Jørgen juli 10, 2017 at 20:46 #

   Deri er jeg ganske enig. Det jeg også hæftede mig ved var journalistens utilsrækkelige råd.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes