Iphöfer Julius-Echter-Berg

ABC Scandinavia er nået til I i 3. runde – jeg må heller skynde mig med dette indlæg inden det er for sent.

Tysk vin med I er ikke det letteste bogstav at skrive om. Det kunne være Ihringen i Kaiserstuhl i Baden, men valget falder nu på Iphöfer Julius-Echter-Berg. Det er fordi jeg har en etikette at vise.

Jeg har tidligere nævnt Iphofen, som var overnatningsby på ture til Østrig. Byen ligger i Franken.

Det berømteste vinbjerg i Iphofen er Julius-Echter-Berg. Julius Echter von Mespelbrunn (1545-1617) var biskop i Würzburg. Her grundlagde hans dels universitet og dels et hospital, Juliusspittal.

Iphofen

Som det ses er der her tale om en 1990er Silvaner Auslese. Den er høstet på Julius-Echter-Berg og er fremstillet af Weingut Johann Arnold. Jeg købte den engang i 1995 eller 1996 på stedet. Vinen er forlængst drukket. Bemærk alkoholprocenten, der er en følge af naturligt sukkerindhold i mosten.

Her er linket til andres I.

2 Svar til Iphöfer Julius-Echter-Berg

  1. Donald februar 16, 2012 at 18:46 #

    Ja det er en høj procent – hvis den er over 17 eller 18 som i Portvin har jeg hørt at vinen holder sig næsten uendeligt længe. Men 14.9 er også godt for holdbarheden, tror jeg. Men hvorfor dog gemme til natten 🙂

    Jeg synes det er interessant at høre om hvordan universitet og hospital er kommet til. Det “ligger i tiden”, men alligevel skal der en formidlende kraft til.

    • Jørgen februar 21, 2012 at 18:16 #

      Vin skal gerne drikkes på det rigtige tidspunkt, og i et tilfælde som denne vin, strækker det sig over mange år. Juliusspital har i øvrigt egne vinmarker og er altså også en vinproducent.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes