Kender du Edmund Petersen?

Hvem mon Edmund Petersen er? Jeg har ikke den fjerneste anelse om det, men det kunne jo være interessant at vide hvem han er.

Edmund Petersen

Hans navn optræder i en lille bog, som mest er indkøbt fordi dens indbinding er ret dekoraktiv. Den er ikke købt fordi indholdet er interessant, og derfor kan det også være ligegyldigt hvilken bog det er.

Men bogen tilhørte Edmund Petersen i 1889. Man kan naturligvis ikke vide hvor gammel han var på det tidspunkt, men signaturen vidner om en mand, der har så mange år på bagen, at hans underskrift er fast forankret i hans motorik. Der er stil og styrke over signaturen.

Der var en Edmund Petersen, som dukker op via Google, som var medvirkende i en række stumfilm fra 1912 – 14, men ellers synes der ikke at være meget hjælpe at hente fra den kant.

Jeg regner ikke med at få opklaret hvem herren med den sirlige skrift var, men omvendt kan det ikke udelukkes, at en eller anden kender ham fra egen familie eller via slægtsforskning eller måske fordi der findes andre bøger han har ejet. Er det tilfældet er en kommentar meget velkommen.

 

10 Svar til Kender du Edmund Petersen?

 1. Ellen februar 28, 2017 at 10:28 #

  Jeg kan godt forstå, du bliver nysgerrig. Der er et godt ‘schwung’ over den signatur.

  • Jørgen februar 28, 2017 at 10:39 #

   Det er der, og det kunne være sjovt at komme en løsning nærmere.

 2. Eric februar 28, 2017 at 17:12 #

  En grafolog kunne sikkert få en del ud af den underskrift. Den gode Edmund har helt sikkert øvet sig meget på at få det rette scwung, så det har været vigtigt for ham. Det er også interessant, som tallene i 1889 står forskudt uden fælles grundlinje.

  • Jørgen februar 28, 2017 at 21:45 #

   Det vil jeg også tro. Ja, det er ikke en underskrift der kommer af sig selv. Tallene er sikkert også velovervejet skrevet forskudt.

 3. Stegemüller marts 2, 2017 at 21:50 #

  Næh jeg kender heller ikke Edmund Petersen, men der må da være en hel masse slægtsforskere, der kender ham. Der er mange gode fora om slægtsforskning på Facebook. Den mest aktive er “Genealogisk Forum”, hvor der sidder mange dygtige mennesker.

  • Jørgen marts 3, 2017 at 08:32 #

   Tak for ideen – det kunne jo være en mulighed, idet det jo kunne være sjovt om en nærmere bestemmelse af hvem han er kunne finde sted.

 4. Donald marts 5, 2017 at 00:07 #

  Smuk signatur, ja, det er det virkelig!

  • Jørgen marts 5, 2017 at 22:11 #

   De synes jeg også.

 5. Farmer marts 7, 2017 at 07:27 #

  Heller ingen hjælp herfra med den gode herr Petersen.

  Tænk, at have sådan en skrift. Jeg kan ikke lade være med at have en vis misundelse i den sammenhæng.
  Blev min skrift sendt til grafolog ville jeg formodentlig få et svar i retning af: “Deres 8-årige barn er udviklingshæmmet.”

  • Jørgen marts 7, 2017 at 21:38 #

   Ja, tænkt om man skrev sådan. Det er der sikkert ikke mange i de kommende generationer der kommer til. Bare skriften kan læses, så pyt med grafologen.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes