Klokkebusk og Dronningebusk

Der er forskel på Dronningebusk og Klokkebusk (Weigela). Der sker vist en vis sammenblanding af disse to buske, så vidt jeg kan se, og da jeg lige har fortalt Donald, at jeg har begge buske i haven, er det nærliggende at illustrere forskellen.

Her følger dronningebusk (Kolkwitzia amabilis):

Dronningebusk

Herunder ses rød klokkebusk (Weigela).

Rød klokkebusk Weigela

Og her endnu en klokkebusk (Weigela).

Klokkebusk Weigela

Se også forskellen på Klokkebusk og Dronningebusk her.

, ,

5 Svar til Klokkebusk og Dronningebusk

 1. Donald juni 5, 2014 at 16:05 #

  Hvis man så bare kunne nøjes med at kende dem på farven! Det kunne se ud som om Weigela har små støvdragere, der stikker ud af den dybe tragt, mens Kolkwitzia har kortere støvdragere, men sådan noget kan jo snyde, når der er tale om kunstigt fremelskede planter/sorter.

  Jeg kan på det nederste billede genkende de afblomstrede frøstande. Jeg skal finde ud af hvordan man beskærer en klokkebusk.

  • Jørgen juni 6, 2014 at 08:00 #

   Jeg synes nu det er let at kende forskel, jvf. netmønsteret i Dronningebusken blomster. Der er en god vejledning at få om beskæring hvis det søges på nettet.

 2. Madame juni 5, 2014 at 16:36 #

  Vi har klokkebusken i vores have, og har haft en dronningebusk, så jeg var ikke i i tvivl.

  • Jørgen juni 6, 2014 at 08:00 #

   Det forstår jeg sagtens.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Stjernetop Dentzia | Kort og godt - juni 8, 2014

  […] skrev jeg om et par blomstrende buske i junihaven, Klokkebusk og Dronningebusk. I haven er der også en anden busk – og mindst en mere springer ud senere – der blomstrer i […]

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes