Pensionistens byrder

Lige da jeg til at skrive de første ord her, dukkede en melding op i skærmens nederst højre hjørne. Ellen mener man skulle kunne købe sin benzin i USA. Det passer så glimrende her.

Det jeg ville have skrevet, hvis opmærksomhedsafledningen ikke var dukket op, var, at det er læserne af bloggen her bekendt, at jeg hører til den såkaldte ældrebyrde (= bør stille træskoene så hurtigt som muligt). Jeg synes imidlertid der er grund til at beskæftige sig med pensionistens byrder et øjeblik. Følgende må være en konsekvens af politiske beslutninger.

Jeg får folkepensionens grundbeløb (og ikke tillægsbeløbet). I 2013 får jeg 91 kr før skat mere om måneden end i 2012. Det er den eneste indkomstforøgelse jeg får i pensionssammenhæng i 2013.

I dag var jeg til tandrens. Straks blev jeg informeret om, at det er vedtaget, at der kun gives tilskud til en tandsrens pr. år. Mit behov er i sammenhængen 4 sådanne. Jeg skal derfor yderligere betale 375 kr. efter skat.

Så har jeg 300 kr efter skat tilbage til at klare årets øvrige prisstigninger med.

Måske skal der spareøvelser til, måske skal der gnaves lidt mursten.

Jeg bærer med smil min byrde

Som det ses må man bære sin byrde med et smil.

Nu skal jeg læse om Ellen rejser til USA, når hun går på pension.

10 Svar til Pensionistens byrder

 1. Inge februar 1, 2013 at 18:37 #

  Billedet viser tydeligt hvor godt du kan løfte og bære tunge byrder.. 🙂

  • Jørgen februar 2, 2013 at 10:03 #

   Ja, ikke…

 2. Stegemüller februar 1, 2013 at 21:07 #

  Jeg tror bestemt ikke det er let at være pensionist!

  Jeg har også behov for fire tandrensninger pr. år, så jeg er spændt på, om jeg også bliver informeret om, at tilskuddet er faldet bort.

  • Jørgen februar 2, 2013 at 10:06 #

   Det er nu ikke så vanskeligt at pensionist, synes jeg, og jeg ved i øvrigt ikke om der er nogle mærkbare skattelettelser i år. Bemærker i øvrigt også at mimrekortet er steget 20 kr. 4 om året medfører at der så kun er 220 kr tilbage. Glæder mig over det er 35 år siden jeg holdt op med at ryge i denne måned!

 3. Pia februar 2, 2013 at 10:46 #

  Her i huset bliver der også mindre at gøre godt med. Der er ikke engang “lønforhøjelser” snarere tvært imod 🙂
  Jeg kan ikke se anden udvej, end vi begge må igang med endnu en spareplan, og så glæde os over at vores penge ikke går op i røg. Det har mine nu aldrig gjort, men Allan har brændt en del af, dog ikke de sidste 10 år.

  • Jørgen februar 2, 2013 at 10:50 #

   Du har ret i at vi må tænke kreativt – og fx ophøre med nogle rejser eller opsige avisabonnement. Det går nok alt sammen og om 10 år er behovene givet vis mindre her end nu, men aner sagtens at I kan få noget at se til, dog hjælper den selvforsynende have vel noget på det. Der er virkelig penge at spare ved ikke at ryge.

 4. Ellen februar 2, 2013 at 23:19 #

  Pyha ja, tænk hvis man stadig røg …
  Vi ville meget gerne til USA igen. Vi er ikke vilde med amerikanerne, men det land kan altså noget med natur … og så har vi lige fået en invitation til Canada; lige nord for Niagarafaldene. Det kan man jo næsten ikke sige nej til 🙂
  Jeg er også lidt spændt på pensionist/efterlønsøkonomien … i denne uge har jeg fået et helt syvende bud på, hvad jeg får. Det er ikke nemt, jeg håber, dette sidste er det rigtige, for det var langt det højeste – og så var det oven i købet fra arbejdsløshedskassen 😉

  • Jørgen februar 6, 2013 at 13:16 #

   Det lyder som en god ide at tage en tur til Canada. Forhåbentlig kommer der orden på efterlønnen m.v. – det er mærkværdigt at der er så vanskeligt at få styr på det.

 5. Donald februar 3, 2013 at 02:16 #

  Jeg har også stået og holdt det skæve tårn i Pisa! Alligevel har man måttet rette op på det med donkrafter m.v. – men man havde lidt skrupler ved at rette det helt op, så var det jo ikke skævt mere! Man fandt den rette vinkel …

  • Jørgen februar 6, 2013 at 13:17 #

   Du skulle have spist lidt mere rugbrød, så havde der måske ikke været behov for donkrafter …

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes