Årets første tulipan og en bille

Det har jo været det herligste vejr i nogen tid. Ingen tvivl om det.

Forleden, da vi gik en af de sædvanlige, ikke specielt udfordrende fodture i lokalområdet, faldt mit blik på en skabning jeg ikke har set før. Jeg kom til at tænke på en rovbille. Vores største art er ca. 3 cm lang og netop så lang var den fætter der ses på billedet herunder. Der var bare det mærkelige ved den at bagkroppen så noget ufærdig ud. Det fik mig til at tænke på om billen netop havde forvandlet sig fra puppestadiet til imagostadiet (hedder det vist) og måske var den kommet lidt for hurtigt på tur på tværs af cykelstien i varmen. Billen er måske lidt mere interessant at se på, hvis billedet klikkes større. I øvrigt er det sjovt at se cykelstien i nærbillede.

Bille

Hvert eneste år blomstrer en bestemt tulipan – den på billedet herunder – før alle andre og den folder sig på fineste vis ud når solen skinner på den.

Tulian

Det er 1. april i dag, dagen for aprilsnar. Radioen kunne meddele, at det er 100 år siden den første aprilsnar stod at at læse i en avis. Det fremgik, at solen havde sovet over sig og var stået op 9 minutter senere end den skulle.  

, , ,

11 Svar til Årets første tulipan og en bille

 1. Madame april 1, 2014 at 21:02 #

  Hvor er den smuk, din tulipan! Der er sandelig sket noget i naturen i dag. Og sikke en herlig aprilsnar at solen skulle havde sovet over sig og var stået op 9 minutter senere, end den skulle. Jeg kan huske en aprilsnar for en del år siden, hvor man kunne læse, at der skulle byges en bro tværs over Furesøen.

  • Jørgen april 2, 2014 at 08:19 #

   Verden kunne have været endnu mere fornøjelig hvis nogle nogle aprilsnar (hedder det sådan?) var ført ud i livet. Det er en lidet holdbar tulipan, men fin er den.

 2. Ellen april 1, 2014 at 21:13 #

  Jeg skal ikke kunne identificere billen, men den ser ganske rigtigt lidt anderledes ud.
  Jeg synes den bedste aprilsnar nogensinde var den med, at man gratis kunne hente Gl.Dansk i spandevis i Roskilde 🙂

  • Jørgen april 2, 2014 at 08:20 #

   Hvor mange spande medbragte du?

   • Ellen april 2, 2014 at 17:46 #

    Arh Jørgen – den hoppede jeg da ikke på 😀

 3. Inge april 2, 2014 at 08:35 #

  Dejligt at have sådan en tidlig forårstulipan i haven.

  • Jørgen april 4, 2014 at 07:06 #

   Den fornøjer os hvert år.

 4. Donald april 3, 2014 at 02:21 #

  Solen sover ærligt talt ofte over sig … i hvert fald her på egnen!

  (Gad vide om den har været i mudderbad med bagkroppen 🙂 Sikken et fantastisk godt billede, og ja, hvis det er cykelstiens belægning, så er det mindst lige så interessant som det skrækkelige insekt.)

  • Jørgen april 4, 2014 at 07:08 #

   Jo – og nogle dage står den slet ikke op. Måske har billen været i mudderbad. Jeg blev ærlig talt overrasket over at se cykelstien på billedet. Der er ikke noget at sige til dækkene slides mod sådan en belægning.

 5. Pia april 3, 2014 at 20:37 #

  I nærbillede ser den noget ujævn ud, den cykelsti som sikker ellers ser helt glat ud.
  Tulipanen er fin. Nu om stunder er de aprilsnarer der udsendes i medierne for det meste så aparte, at man ikke er i tvivl om, det er en and.

  • Jørgen april 4, 2014 at 07:09 #

   Ja, man skal passe på med nærbilleder – og ænder.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes