Ro uden forstyrrelser

Kender du det fænomen, at en pludselig ro kan opstå. På en sådan måde at forstyrrelser fra fortid og fremtid ikke indgår i bevidstheden. Og sådan at man har lyst til at blive i den situation.

En sådan ro oplevedes i 1994 på Ærø. Vi var på en kortere ferie. I en vældig hedebølge.

På en rundtur kom vi forbi en gård med et kæmpestort træ på gårdspladsen. Her var det muligt at købe forskellige produkter og sidde under træet og nyde kaffen eller hvad det nu var.

Det skulle vise sig at være en fantastisk oplevelse. Vi var der bare. Og mærkede en næsten fuldstændig harmoni og ro. Vi kunne have sidder længe og været i denne væren.

Den oplevelse refererede min kone til da vi sad med en kop kaffe og en kirsebær-rabarber-kage i en uhøjtidelig café-have i tjenerhuset ved Schloss Bothmer i Klütz. Vi sag i læ af hækken, kiggede på marken og lindealleerne, som ses på billederne – og på de få personer der adstadigt kom gående. Wismar maj 2012080

Her var den samme ro – og vi kunne have siddet længe og været i denne væren.

Det er godt at opleve i ny og næ.

Her ses et par billeder af slottet, der er under restaurering. Og af lindealleerne, samt af kagen.

Kør blot dertil hvis turen går til Wismar, Schwerin eller Gadebusch.

Wismar maj 2012075

Wismar maj 2012077

Wismar maj 2012089

Wismar maj 2012079

6 Svar til Ro uden forstyrrelser

 1. Donald maj 25, 2012 at 21:20 #

  Jeg søger den fornemmelse og finder den de mest uventede steder. I dag havde jeg den lille stund – mærkeligt smuk – at de to mand der hentede min bil til værkstedet (benzinen sprøjtede ud når man tændte for den!) de tøvede lige et øjeblik inden de kørte. Vi stod og sagde almindelige ting til hinanden og kiggede på himlen og træerne. 🙂

  • Jørgen maj 28, 2012 at 21:49 #

   Den lille stund, som her beskrevet, er i virkeligheden “Den store stund”.

 2. Ellen maj 25, 2012 at 22:27 #

  Sådanne stunder kan i høj grad lade én op, og jeg er helt klar over hvad du mener.
  Det lyder vist lidt pralende, dette her, men det er faktisk den følelse jeg får, hver gang vi ‘lander’ på ødegården, og jeg stiller mig et eller andet sted på grunden, ude på terrassen eller nede ved åen og bare nyder, nyder, nyder idyllen og den larmende stilhed.

  • Jørgen maj 28, 2012 at 21:51 #

   Det er netop sådanne stunder vi har brug for – og de opstår mange steder, og jeg forstår inderligt godt at det når I lander på ødegården.

 3. Pia maj 27, 2012 at 20:53 #

  Jeg er et priviligeret mennesker, der er så heldig at møde den ro jævnligt, på vandre- og cykelture inde i skovens dybe stille ro, men også her på matriklen i eftermiddags, efter en overfyldt uge.

  • Jørgen maj 28, 2012 at 21:53 #

   Herligt at høre hvorledes du modvirker effekt af travlhed (jeg tror vist ikke du bliver stresset, og sker det har du gode metoder til at skabe balance igen).

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes