Roskilde Festival

I går var jeg en tur i Roskilde med toget. Herfra kører toget kun hveranden gang. Det skyldes at der er Roskilde Festival og en masse mennesker skal med toget fra Roskilde station til festivalpladsens station. Så må vi andre indrette os. Det har jeg ofte gjort ved ikke at være hjemme medens indbyggertallet i kommunen fordobles, men i år er jeg hjemme. Og på fredag skal jeg til tandlæge midt i det hele.

Roskilde Festival

Det er så tidligt at ikke mange gæster er stået op. Teltbillederne er taget ud ad toget medens det kørte langsomt forbi. Man skal jo passe på ikke at påkøre deltagerne, der erfaringsmæssigt ikke har medbragt almindelig færdselskultur (eller nogle har ikke).

Roskilde Festival

En enkelt ung mand står og ser på toget. På hjemturen stod flere og så på toget. Det lugter sikkert ikke godt i de kommende dage med den igangværende hedebølge.

Roskilde Festival

Der var ufatteligt mange telte, som erfaringsmæssigt ikke tages med hjem (i alle tilfælde ikke alle).

Roskilde Festival

Et telt, der tilfældigt kom med på billedet, forestiller et gammelt VW-rugbrød. Flot.

Roskilde Festival

Af en eller anden grund har kommunen sat et par orange ænder op i tårnet på Stændertorvet.

Roskilde Festival

Og flere orange køer var (mal)placeret rundt om. Praktisk var derimod en del orange sandkasser med sand. Hvis børn skulle få sandkagelyster.

Roskilde Festival

Ikke alt står i festivalens tegn. Porten stod åben og det ser da rart ud.

Roskilde Festival

Det er kendetegnende for deltagerne at der er et stort behov for at sidde og ligge – og det har denne unge kvinde tilfulde forstået.

Måtte det blive en god festival for alle.

Måske kommer der er par nye billeder i kassen på fredag.

14 Svar til Roskilde Festival

 1. Madame juli 2, 2015 at 07:24 #

  Sikke et sjovt telt, der ligner et gammelt Folkevogns-rugbrød! På vores tur sydpå i lørdags fik vi også set, hvordan folk valfartede til festivalen. Køreturen fra Ringvejen og sydpå var én lang kø over flere kilometer.
  Der er nok mange, der glæder sig over, at festivalen ikke drukner i regn i år.

  • Jørgen juli 2, 2015 at 10:46 #

   Ja, det er et fint telt. Vi kører ad andre veje så vi undgår mylderet. Regn og festival er godt at undgå på samme tid.

 2. Inge juli 2, 2015 at 08:55 #

  Det kræver lidt tålmodighed at bevæge sig rundt i byen i disse dage.
  GoOrange slår til mange steder i byen, nede på fjorden ligger en 8 meter høj orange and og skvulper rundt. Sidste år var der orange vand og orange ænder i springvandet.. 🙂

  Alle de orange tiltag er tilfældigt, Roskilde er en orange by her under festivalen
  http://www.visitroskilde.dk/danmark/roskilde—den-orange-by-gdk997656

  • Jørgen juli 2, 2015 at 10:48 #

   Det er fint med mig at Roskilde er orange. Jeg holder mig bare på afstand, så vidt muligt. Men jeg forsøgte mig med en smule ironi.

 3. Ellen juli 2, 2015 at 18:33 #

  Sjovt at se de tætpakkede telte – og lidt skræmmende, at de ligger så tæt. På en campingplads skal der være tre meter imellem dem – her ser der visse steder ikke engang ud til at være tre centimeter!
  Nu bor vi som bekendt ikke i Havdrup mere, så det er uaktuelt for os, men vi blev også gode til at finde alternative veje, hvis vi skulle ind til Roskilde – og der skulle være en særdeles god til at skulle det!

  • Jørgen juli 2, 2015 at 20:01 #

   Ja, der er tætpakket på campingpladserne. Havde vi lige tænkt over det, havde vi ikke fået tandlægetid i morgen. Det går ikke med toget, men vi finder vel vej i bil ad en alternativ rute.

 4. Donald juli 2, 2015 at 20:15 #

  Herlige billeder. Jeg hørte også en rapport i dag hvor man omtalte lugten af 10000 mennesker (eller var det flere?) som noget, man må vænne sig til. Jeg har faktisk ikke lyst til at vænne mig til det, måske skyldes det, at jeg opfatter musik som en social aktivitet, der helst skulle munde ud i at man spiller sammen i hjemmet, på skolerne, på mødesteder af forskellig slags, koncertsale inclusive.

  Jeg gætter at man må aflyse et tog fordi køreplanen ellers ikke passer, når der skal standses ved Roskilde Dyrskueplads?

  • Jørgen juli 3, 2015 at 08:02 #

   Der er vist mere end 100000 til festival. Lugten er endnu ikke nået hertil, men den formodes at være tydelig i denne varme.
   Der kører et tog mellem dyreskuepladsen og Roskilde station. det er det der skal være plads til.

   • Donald juli 3, 2015 at 12:53 #

    Jeg kan ikke se nogen platform eller perron på sporet til Køge, når jeg kigger med “Google-Earth” – det er ellers meget tydelige billeder, man kan såmænd se svellerne. Jeg ville tro at man blot kunne lade det ordinære afgang stoppe ved “Festivalpladsen”, men på den anden side, hvis der er … skrev du 100-tusinde, hundrede tusinde mennesker? Næh altså! det var dog utroligt mange! … så er de ordinære togstammer jo nok for små.

    Og der må jo være lavet en interimistisk station, men det er jo blot en detalje 🙂

    • Donald juli 3, 2015 at 13:07 #

     Hov! Jeg fandt det, jeg tog i første omgang fejl af Holbæk sporet og Køge-sporet. Jeg kan nu se hvor toget til Dyrskuepladsen stopper.

     Det er morsomt at se tingene på GoogleEarth. Jeg burde egentlig vide lidt mere om Roskilde – jeg kender jo lidt til Roskilde efterhånden, trods alt, jeg arbejdede i 4 år på RUC og havde familie i Roskilde.

     • Jørgen juli 3, 2015 at 20:35 #

      Ja, man kan let tage fejl, men du har ret i at det er sjovt at se på google earth.
      Der blev muligvis byttet lidt rundt på mine to sidste kommentarer.

    • Jørgen juli 3, 2015 at 20:33 #

     Der er slet, slet ikke plads nok i de to MR-togvogne, der kører som ordinært tog. DSB har indsat shuttletog og det er det man skal vente på, derfor færre tog her. “Stationen” bruges vist kun de dage om året, hvor mange skal til og fra festivalen.

 5. Pia juli 2, 2015 at 21:43 #

  Der første jeg tænkker er sikke en flot himmel, og at teltene stå utroligt tæt, men også at der ser rent, ryddeligt og nydeligt ud, men det holder næppe ret længe.

  • Jørgen juli 3, 2015 at 08:02 #

   Jeg går ud fra det ændrer sig – især hvis der kommer regn, men også når affaldet fylder mere.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes