Sirenen lød i går

Hvad gør du hvis sirenen lyder højt og gennemtrængende?

Jeg er helt med på at landets sirener afprøves en gang om året. Vist nok den første onsdag i maj kl. 12 (med forbehold for fejlhuskning).

Men når de lyder – jeg kunne høre mere end en – kl. 17 den 23. maj, er det ingen afprøvning, men et signal, der skal tages alvorligt.

Jeg har forstået man skal gå ind og lukke døre og vinduer og lytte til Danmarks Radio.

Det sidste gjorde jeg ved at slå op på dr.dk. Ingen informationer. Så tændte jeg for fjernsynet. Ingen informationer. Så gik jeg ud for at se om jeg kunne se eller høre noget. Intet kunne opdages.

Siden forstod jeg, at der var udviklet giftig røg ved en brand i Ringsted. Det kunne være det, der var årsagen, men der er dog en vis afstand til Ringsted. Mere siden så jeg i nyhederne, at alle sirener i et stort område var aktiverede ved en fejl. De styres af Østjyllands Politi og kun 3 sirener i Ringsted skulle have været aktiverede.

Saltkar

Kl. 19.30 hylede sirenerne igen en enkelt gang. Det var afblæsningen.

Hvad gør du egentlig, når en sådan hændelse finder sted? Tager du dig af det? Tager du det med et gran salt? Lader du som ingenting?

,

12 Svar til Sirenen lød i går

 1. Pia maj 24, 2014 at 09:07 #

  Jeg tvivler på vi overhovedet kan høre nogen sirener her, hvis det virkelig gælder, efter de ændrede det for nogle år siden. Jeg hørte til gengæld om denne aktiveringsfejl i går i radioen, og min første tanke var, da de havde gentaget og gentaget jeg ved ikke hvor mange gange, på vores vej hjem fra det jyske, at nu kunne de da godt stoppe med den nyhed, for nu måtte alle da have hørt det, og i samme øjeblik tænkte jeg, jamen det er jo ikke alle der bliver afbrudt af trafikradio eller kan høre nyheder døgnet rundt.
  Mon ikke der er nogen der kommer til at give kvajekage ovenpå den hændelse?

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:33 #

   Måske var det radioen jeg skulle have tændt for. Og altså ikke hjemmesiden eller fjernsynet. En enkelt kvajekage bør det vel blive – hvis det da ikke var en teknisk fejl.

 2. Rasmine maj 24, 2014 at 10:19 #

  Jeg hørte ikke nogen sirene. Temmelig foruroligende.

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:34 #

   Det var måske kun region Sjælland det gik ud over, men jeg hæftede mig ikke så nøje ved det præcise sted. Ellers ville det da have været foruroligende.

 3. Rasmine maj 24, 2014 at 10:20 #

  – Men måske var det alligevel så langt væk, at jeg ikke burde have hørt det …

  • Jørgen maj 24, 2014 at 12:35 #

   Det var det nu nok.

 4. Madame maj 24, 2014 at 13:19 #

  Ja, det er et godt spørgsmål, når vi nu ved, at alle sirenerne i et stort område var aktiverede ved en fejl. Det minder mig om den gamle historie om, at ulven kommer …

  • Jørgen maj 24, 2014 at 13:53 #

   Ja, det skal helst ikke ske for ofte!

 5. Eric maj 24, 2014 at 19:18 #

  Sirenernes sang har siden antikken været ildevarslende, og sådan skulle det fortsat gerne være. Jeg havde gjort som dig, da de lød, og undret mig såre over den manglende inormation.

 6. Jørgen maj 24, 2014 at 20:05 #

  Ja, det synes jeg også det var, fordi det kunne jo ikke bare være en afprøvning på et upassende tidspunkt. Måske skulle jeg have hørt radio, jvf. Pias kommentar.

 7. Ellen maj 24, 2014 at 20:59 #

  Jeg ville have gjort præcis det samme som dig – gad vide hvad John gjorde – han må jo også have hørt sirenen. Må huske at spørge ham.

 8. Jørgen maj 24, 2014 at 21:50 #

  Ikke godt at vide, men det kunne faktisk være interessant at få et svar på, hvad folk i almindelighed gjorde. Gjorde man noget, eller gjorde det ikke indtryk.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes