Søjlekaktus i blomst

I 1978 såede jeg nogle kaktusfrø. En del spirrede og vi har stadig nogle af disse nu 35 år gamle planter stående.

En var en søjlekatus, der flere gange er skåret ned fordi den ellers gror op gennem loftet. De afskårne dele plantes og i år og sidste år har den fornøjet med blomster. Hvorfor lige netop den del af kaktussen blomsterer ved jeg ikke, men blomsterne er et imponerende syn – som det ses her:

Søjlekakus i blomst

Lyset var ikke det bedste da jeg tog billedet i aftes. Blomsterne – der var to og endnu en er i vente – er allerede faldet natten over.

Indlæg om Østrig følger – der er imidlertid et par småindlæg, der presser sig på. Som dette.

6 Svar til Søjlekaktus i blomst

 1. Rasmine juli 21, 2013 at 08:17 #

  Hvor der den flot!

  Kaktus opfatter jeg som så besynderlige, at jeg ikke havde forestillet mig, at man bare kan købe en pose frø og så dem, men det har jeg googlet mig til, at man kan, så det skal prøves! I min stue kan der blive meget varmt om sommeren på grund af meget glas. Det må da lige være stedet at dyrke kaktus.

  • Jørgen juli 21, 2013 at 09:23 #

   Det er fantastiske blomster kaktus sætter. Det er sjovt at have selvsåede kakus der belønner en med blomster efter 35 år.

 2. Ellen juli 21, 2013 at 09:41 #

  Det er en fantastisk blomst. Er det den, der har blomstret for dig før? Vi har vist talt om det? Jeg fandt ud af, hvad min hed, men har glemt det igen 🙁
  Din minder i blomsten meget om den, jeg har, selv om kaktussen ikke er ved at vokse gennem loftet – men den er tung som jeg ved ikke hvad, trods sin ringe højde …

 3. Eric juli 21, 2013 at 10:47 #

  Imponerende! Blot synd at skønheden forgår så hurtigt.

  • Jørgen juli 21, 2013 at 11:15 #

   Ja. Det er det, men det er jo godt vi andre holder os bedre og ikke bare er døgnfluer.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes