Slagelse Lystanlæg

Vi var en tur i Slagelse i går for at mødes med en tidligere nabo. Vi blev fint beværtet og fik en god snak.

Det gode vejr indbød til en tur i byen, herunder en tur gennem Slagelse Lystanlæg, i daglig tale blot kaldet Anlægget. Forinden havde vi dog fået kaffe og kage i Kræmmerhus, en charmerende butik med alskens ting og sager.

Skilt i Anlægget i Slagelse

Det noget slidte skilt fra Teknisk Forvaltning fik smilet frem. Måske nok ikke så meget fordi skiltet var slidt, men snarere fordi det ikke var lige til at finde ud af, hvor meget man burde mindske fordringen af ænderne.

Søen i Slagelse Lystanlæg

Søen hvori ænderne, der ikke skal fodres for meget, muligvis har overlevet, er ovenstående, fint beliggende i en i øvrigt dejlig park.

Acciseboden i Slagelse

I Anlægget finder man også et par gamle huse. Ovenstående er Acciseboden fra 1798, genopført i 1928, jvf. historien om boden. I Acciseboden boede konsumtionsbetjenten, der “skulle opkræve accisen, en skat på fødevarer, brændsel, hø, halm, huder og byggematerialer, som blev indført til byen.”

,

6 Svar til Slagelse Lystanlæg

  1. Stegemüller oktober 4, 2015 at 12:30 #

    Skønt skilt af lidt ældre dato – nej det er ikke let at se, hvor meget mindre, man skal fodre ænderne.

    Den “historieelskende” del af mig glædes over at se Acciseboden genopført. Det er sådanne ting vi skal huske at bevare for eftertiden for at give indblik i, hvordan livet så ud for et par hundrede år siden.

    • Jørgen oktober 4, 2015 at 21:06 #

      Jeg syntes nu også skiltet var morsomt – og det er fint at det lille hus er bevaret.

  2. Ellen oktober 4, 2015 at 17:32 #

    Det er da nemt nok – hvis du plejer at have et halvt franskbrød med, bør du fremover tage mindre end et halvt franskbrød med …
    Jeg kan godt forstå, at det i daglig tale kaldes Anlægget. Lystanlægget skaber nogle lidt … æhh, pudsige? … associationer 😉

    • Jørgen oktober 4, 2015 at 21:08 #

      Forstås; men hvad så hvis der er flere ænder end der plejer være: Hvor meget mindre skal hver and have? Lad os blot holde os til at skiltet er en anelse kommunalt.
      Daglig tale kan være en fordel.

  3. Donald oktober 6, 2015 at 14:16 #

    Ja, der er smukt i det anlæg – jeg fandt det på Google Earth street-view forleden, da en bekendt klagede over hvor kedeligt der er i Slagelse. 🙂

    • Jørgen oktober 6, 2015 at 19:55 #

      Det er et fint sted at gå en tur og egentlig er Slagelse ikke kedelig. Man skal bare se op!

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes