Smuttur til Kiel

Sidste år i oktober var vi på miniferie i Kiel. Nu har vi været på en smuttur til Kiel igen. Der er ikke langt, så det er let at gøre. Igen var det blot 2 overnatninger, men atter konstateredes det, at man kan få en masse oplevelser ud af det på kort tid.

Kiel

Vi boede atter på Nordic Hotel Astor, som ligger aldeles centralt. Vi havde blandt andet udsigt til rådhustårnet, som her ses i sol kort før vi skulle hjemover.

Kiel

Vi kom søndag. Det var mors dag, hvilket man (også) gør ikke så lidt ud af i Tyskland, som det ses på udsmykningen af en blomsterkumme foran en butik.

Da vi spiste om aften kunne vi se, at der var mange mænd ude at spise. Det måtte være en særlig tysk måde at fejre mødrene. Mændene spiste ude, så var der mindre arbejde hjemme ved gryderne for Mutter at gøre netop denne dag. Måske var det snarere fordi der havde en håndboldkamp, som krævede lidt efterfølgende at styrke sig på.

Kiel

Det blev til besøg på flere udstillinger (den om søndagen omtaler jeg senere). I Stadtmuseum Warleberger Hof i Dänische Strasse (entre 1€, idet vi havde rabatbilletter fra dagen før, som gav en besparelse på 2€) så vi en fin lille udstilling om Kiels ældre historie. Det var i øvrigt her Kielerfreden blev indgået i 1814, hvorved Danmark – der havde holdt på den forkerte hest (Napoleon) – mistede Norge. Og ikke så lidt mere 50 år senere, men det er anden historie.

Kiel

Der var også en udstilling af billeder af Friedrich Magnussen, som var pressefotograf. I perioden 1948 – 1970 tog han mere end 500.000 billeder. Negativerne er overladt til byens arkiv. 50.000 er scannende og det var en spændende udstilling at se. Plakaten viser et Vespa-træf og det er folk fra Sydfyns Vespa-club, der ses i forgrunden.

Kiel

Vi bemærkede at der om søndagen var stofmarked på rådhuspladsen. Fra utallige stader solgtes metervarer. Det medførte at vi lagde mærke til ikke så få butikker i Kiel med stoffer til salg i metermål. Det lagde vi ikke mærke til sidst. Tyskerne må hjemmefremstille mangt og meget, hvilket da vist ikke sker i samme omfang i Danmark.

Kiel

Der var fint grønt i byen – og blåregnen blomstrede.

, ,

14 Svar til Smuttur til Kiel

 1. Ellen maj 14, 2014 at 13:58 #

  Altid herligt med lidt forandringer fra hverdagen – i to eller mange dage, det virker!
  Uha, godt jeg ikke var på det stofmarked, så havde jeg nok købt en masse …
  Blåregnen er så smuk nu. Jeg har besluttet, at vi skal have en blåregn i vore nye have.

  • Jørgen maj 14, 2014 at 15:10 #

   Det virker nemlig. Ny have? Jeg må lige se om I skulle have købt en Sydsjællands perle?

 2. Rasmine maj 14, 2014 at 14:47 #

  Jeg tænkte lidt det samme som Ellen. Selv om jeg ikke har eller giver mig tid til at sy ret meget, ville jeg nok have hjembragt i det mindste ét stykke stof til mit stofskab.

  Og jeg drømmer stadig om at få anbragt den blåregn på min altan 🙂

 3. Jørgen maj 14, 2014 at 15:11 #

  Hvis der er plads i stofskabet er der vel ikke noget forgjort i at fylde mere i det – til bedre tider. Det kan jo være du sørger for at drømmen om en blåregn virkeliggøres en dag!

 4. Stegemüller maj 14, 2014 at 16:53 #

  Det er altid så dejligt at se fremmede steder, om end Kiel så ikke er helt fremmed for jer. Waugh et stofmarked – jeg syr ganske vist ikke, men hvis jeg gjorde, var jeg da gået amok i lækre metervarer.

  • Jørgen maj 15, 2014 at 08:55 #

   Det stofmarked var sandelig overraskende, aldrig har vi set så meget stof på samme tid.

 5. Madame maj 14, 2014 at 17:50 #

  Det lyder som en dejlig miniferie, og udstillingen med Friedrich Magnussens billeder ville jeg meget gerne opleve. Sikke en skøn blåregn!

  • Jørgen maj 15, 2014 at 08:56 #

   Det var – og udstillingen kan du se, hvis du er hurtig. Den slutter 9. juni.

 6. Inge maj 14, 2014 at 20:38 #

  For et par år siden var vi nogle dage i Kiel, for at spille golf, jeg kan se vi gik glip af en dejlig by.. Det må vi huske til en anden gang.

  • Jørgen maj 15, 2014 at 08:57 #

   Der er en del gode muligheder for at se og gå i Kiel, så det er fint at huske byen.

 7. Eric maj 15, 2014 at 09:33 #

  Det overraske næppe, at jeg bifalder det at komme lidt væk og forkæle sig selv 🙂

  • Jørgen maj 15, 2014 at 11:41 #

   Det overrasker ikke det mindste. Det har vi givet vis et klart behov for.

 8. Donald maj 15, 2014 at 13:50 #

  Det er da godt at I kan få det ind i budgettet, for jeg kan gætte at Nordic Hotel Astor ikke bare forærer overnatninger væk. Man trænger til oplevelser og det må have været alle tiders måde at komme foråret i møde – med de smukke blomsterbillederne har du fanget øjeblikket! 🙂

  • Jørgen maj 15, 2014 at 21:07 #

   Det går meget godt med at få det ind i budgettet. To overnatninger med morgenmad klaredes for 1007 kr., færgen 2×299 kr samt benzin mv. Værelset var dårligere end sidst, men det går sagtens når det ikke er længere tid. P-kælder fås for 2×9 €. Trods vejret var de fint at komme på en lille tur.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes