Straubing – sommerferie 2012, afsnit 2

Den videre færd mod Østrig gik fra Stendal til Straubing i Bayern. Først kørtes mod Magdeburg, så mod Leipzig og ad motorvej 9 mod München. Længe før drejedes mod Hof – som vi tidligere har overnattet i – og her tankedes benzin inden turen gik videre ad A93, en ret fredelig motorvej, mod Regensburg. Videre mod Passau ad A3 og snart efter kunne motorvejen forlades og resten køres på vej 8 (en del bag en traktor). Etapen var på ca. 550 km.

Det viste sig vi skulle være kørt ind mod Straubing af afkørsel Tierpark, men vi tog først den næste. Det gav lidt bøvl med at finde Regensburger Strasse, som vi ville være kommet ind på ved den rette afkørsel (sådan går det uden GPS), men det gik, vi kom uden om et nyt parkeringshus og en stump gågade via en smøge, og snart var vi ved hotel Franziska, hvilket var et udmærket hotel. Det var godt vi kunne holde i parkeringskælderen, idet det var særdeles varmt den dag.

P1010906

Igen var valgt en by af overkommelig størrelse. Her følger et par indtryk fra Straubing.

Stadtturm, Straubing

Byens vartegn, Stadtturm, står midt mellem de to store, lange pladser, der udgør Straubings centrum.

Straubing

Der er et fint løveapotek i byen.

Donau

Straubing ligger ved Donau.

P1010917

Pigerne var næsten ens klædte og havde tilsyneladende taget en eksamen.

P1010939

Der var musik på torvet.

P1010943

Operasolisterne ventede på det blev deres tur.

P1010944

Det var fint at gøre ophold i Straubing trods temperaturen var over de 30 gr.

4 Svar til Straubing – sommerferie 2012, afsnit 2

 1. Ellen august 5, 2012 at 00:20 #

  Over 30° – pyhhhh, men himmelfarven på dine billeder sladrede om godt vejr.
  Det er første gang, jeg har set Donau virkelig være blå – den er ellers altid brun, synes jeg.
  Operasang i det fri er en særlig oplevelse. Vi hørte engang en fyr i Venedig, som bare stillede sig op og sang på et lille torv. Faktisk var han stangdrukken og kunne næsten ikke holde sig oprejst, så han stod og svajede faretruende, men jeg skal da lige love for, at han til trods for dette kunne synge opera, så de små hår rejste sig 🙂

  • Jørgen august 5, 2012 at 08:34 #

   Jeg tænkte ikke lige over at Donau var blå, men det kan jeg godt se. Det er fint at møde specielle oplevelser, som den i Venedig.

 2. Donald august 5, 2012 at 14:53 #

  Det lille hotel ser så charmerende ud! Hvis det er så varmt, som du beskriver, må der være god omsætning i barerne og under parasoller på torvet 🙂

  Det er et dejligt torv med mange skygger 🙂

  • Jørgen august 6, 2012 at 07:16 #

   Det var mere end rigeligt varmt, så varmt endda, at en tjener syntes jeg skulle betale for to øl til maden, idet han også tog penge for det tomme glas der stod tilbage fra forrige gæst. Ak ja. Der var nu ikke så mange skygger på torvet som det ser ud til, solen stod lige ned på det da vi var der, men så kunne sidegaderne bruges til lidt skygge.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes