Svindelmail

Hvorledes reagerer du på en mail som den der følger, hvis den lander i din indbakke?

Jeg mærkede en reaktion i maveregionen. Det var af den slags, der følger af at have gjort et eller andet uhensigtsmæssigt eller undladt at gøre noget, der skulle have været gjort. Sådan har vi sikkert hver især forskellige måder at reagere på.

Der gik dog kun et øjeblik inden det blev klart, at der måtte være ugler i mosen. Ved nærmere eftersyn er det indlysende, at Nets (PBS) ikke ville sende en sådan mail ud (de sender vist i øvrigt ikke mails til kunderne), og derfor måtte den være ondsindet. Sprogligt er den ubehjælpsom og måden konto skrives på er naturligvis en fin indikation af, at den er fra en svindler.

Mailen er denne:
Netsvindel

Det blev naturligvis endnu mere tydeligt da jeg bemærkede hvorfra mailen kom:

 

 

Mailen blev slettet. Hvad Nets siger om emnet kan ses på linket til advarsel mod phishing-mails.

4 Svar til Svindelmail

 1. Ellen maj 22, 2012 at 17:35 #

  Det er godt, du har en god mavefornemmelse – sådanne mails får jeg mindst en af om ugen … jeg kan godt blive bekymret over, hvor mange der må falde for tricket, siden svindlerne så trofast bliver ved.
  Selv om sproget langtfra er korrekt, er det dog ikke et af de værste eksempler, jeg har set, og jeg kan måske godt forstå, at en, der ikke selv er sprogligt stærk, kan ryge i fælden, fordi fejlene slet ikke bliver opfattet.
  Og så alligevel ikke – som du selv siger, er det en yderst mistænkelig emailadresse, og ydermere ville ingen af den slags institutioner nogen sinde henvende sig til sine kunder ad den vej.

  • Jørgen maj 23, 2012 at 20:21 #

   At færdes på nettet kræver varsomhed og kritisk sans. Jeg får nu ikke så mange af disse fjollede mails, men det lykkes at sortere dem fra – ganske som det blev gjort med de telefonringende annoncehajer i sin tid.

 2. Pia maj 22, 2012 at 22:58 #

  Det har væltet ind med den slags mails på mine jobs i en rum tid nu. Fra “SKAT” får jeg mails om at de vil udbetale penge, jeg skal bare lige give et par oplysninger. Også “TDC” vil have vores konto.
  Godt du lyttede til din mavefornemmelse.

  • Jørgen maj 23, 2012 at 20:22 #

   Det handler om at udbede information om svindelen – derfor dette indlæg, når jeg nu fik denne uvenlige hilsen.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes