The Avalon Project

Dette projekt havde jeg ikke hørt om før forleden. Jeg læste en artikel om det amerikanske valgsystem og begrundelserne for at præsidenten ikke vælges direkte, men af de valgmænd, der træffer deres beslutning om hvem den næste præsident er.

I artiklen var et link til et dokument herom fra 1788. Det viste sig, at dokumentet findes i THE AVALON PROJECT Documents in Law, History and Diplomacy. Det ser ud til at være en meget omfattende dokumentsamling fra de sidste 6000 år.

Måske kan du finde dokumenter, der har din interesse. Nu  eller siden. Linket findes også under Gode links til højre herfor.

6 Svar til The Avalon Project

 1. Donald november 28, 2016 at 01:52 #

  Det er godt at man gør meget for at bevare værdifulde dokumenter. Jeg er stødt på Avalon før, men havde glemt det igen. Hvor langt er de mon kommet … det må jo være scannede dokumenter. Jeg husker min kollega Bjarne Juul gik til Det Kgl. Bibliotek og fik lov til at sidde med en pakke (samling) dokumenter, som Thorkild Hansen havde brugt, da han skrev “Det Lykkelige Arabien”, handsker og opsyn, men alligevel.

  Det får man nok ikke lov til i dag, 20 år efter, med mindre man har en grund. I Dansk Sprog- og Litteraturselskab (som har til huse lige i nærheden af Det Kgl.Bibl.) har man blandt andet studeret De Islandske Håndskrifter, og det foregik med indscannede sider, meget præcist scannede, og så vidt jeg forstod ved et besøg kan man somme tider se mere på et indscannet billede end på de fysiske dokuementer. Man får nok ikke originalerne i hånden uden absolut særlig grund.

  • Jørgen november 28, 2016 at 21:07 #

   Ja, og det er godt at de stilles til rådighed, som man kan det nu om stunder. Og, som du illustrerer, bliver materialet mere og mere omfattende.

 2. conny november 28, 2016 at 12:14 #

  Spændende!

  • Jørgen november 28, 2016 at 21:06 #

   Forhåbentlig.

 3. Ellen november 28, 2016 at 20:44 #

  Det lyder sådan set spændende nok, men det er nok lidt for tør læsning til mig 🙂

  • Jørgen november 28, 2016 at 21:05 #

   Det er en god ide, og jeg tror heller ikke jeg kommer til at bruge det meget, men muligheden er der, hvis et eller andet skulle vise sig interessant.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes