3 oplevelser på min vej – og en bordbombe

I går var min kone og jeg på besøg hos min gamle mor på 94 år på plejehjemmet. Vi var med toget – på en 65-billet fordi vi skulle en station længere end vort pensionistkort muliggør. Det er udmærket at tage toget og lade bilen stå i carporten.

Min mor havde brug for lidt kontanter og jeg blev sendt i byen med hævekortet. Heldigvis har banken ikke nedlagt pengeautomaten endnu.

Først mødte jeg en mor på cykel med den yngste bag sig på sin cykel og den lidt større dreng på egen cykel. De havde en god samtale. Moderen forklarede, at han kunne støve af medens hun vaskede gulv, støvsugede og lavede mad – og han ville gerne hjælpe. Og væk var de. Dette møde ville Dronningen sikkert have sat pris på.

Dernæst mødte jeg 4 fnisende teenagepiger. Den ene sagde til en mobilsnakkende veninde: “Sig til hende, at jeg bliver sur over at blive kaldt en bitch”. Det var der som sådan ikke noget mystik ved, havde det ikke været for det meget synlig smil, der ledsagede ordene. Var det ordene eller smilet der var vigtigst? Og væk var de også.

Endelig mødte jeg en mor og hendes 5-årige søn. Hun gik og læste på sin telefon og han gik og nynnede ved siden af. Og væk var de. Måske var han tilfreds, men Dronningen ville sikkert synes at moderen burde have lagt telefonen væk, taget sønnen i hånden og snakket lidt med ham.

Forresten skal det noteres, at også bordbomber bør omgås med varsomhed, jvf.:

Bordbombe

8 Svar til 3 oplevelser på min vej – og en bordbombe

 1. Ellen januar 4, 2013 at 17:21 #

  Små, hyggelige episoder med et sødt lille nytårstalevink 🙂
  Der er desværre fem år til, men jeg glæder mig til, at de offentlige transportmidler bliver til at betale for ikke-millionærer som os. Millionærerne gider sikkert ikke bruge dem …

  Den så farlig ud, den bombe. Vi er ikke meget for den slags her i huset – man kan finde relikter resten af året. Næsten.

  • Jørgen januar 9, 2013 at 21:30 #

   Mon der er risiko for at mimrekortet er afskaffet om 5 år? Det håber jeg ikke. Jeg er enig i at bombeefterladenskaberne er standhaftige.

 2. Pia januar 4, 2013 at 20:26 #

  Man kan få mange oplevelser ved at studere mennesker og hændelser omkring sig, og hurtigt blive fascineret eller forarget.
  I min barndom var det vist nærmest ved lov, at alle postkasser der ikke var taget ind, skulle sprænges. Her ser du ud til at det stadig er denne model der køres efter. Ikke fordi jeg billiger det, men det er heldigvis det eneste hærværk, som det også kalder, der foregår. Vi (Allan) har altid taget vores postkasse ind. Et år havde Mads fået en ny postkasse i julegave, og lod den gamle hænge, for at se om den overlevede. Det gjorde den ikke.

  • Jørgen januar 9, 2013 at 21:31 #

   Jeg synes nu der har været en periode, hvor det ikke var så moderne at smadre postkasser, men det bliver det sikkert igen efter den nye placering.

 3. Stegemüller januar 4, 2013 at 21:56 #

  Dine eksempler passer lige ind i Dronningens nytårstale – vi skal ofre hinanden mere opmærksomhed og ikke bruge livet på Facebook. I øvrigt synes jeg det er fantastisk at du nåede at opleve så meget på en tur efter kontanter.

  • Jørgen januar 9, 2013 at 21:33 #

   Skal jeg være helt ærlig var det kun de to første jeg mødte på vejen efter kontanter. Den sidste var da min kone og jeg gik til stationen efter besøget – men det var samme vej.

 4. Donald januar 5, 2013 at 02:00 #

  Har DSB ikke indført “mobil-fri” kupéer? Det grinede jeg af indvendigt – de er ofte helt fyldt.

  Jeg har lyst til at have et skilt med en kommentar til telefon-snakkere, men tager mig i det. Det er jo prisværdigt, at man snakker med sine venner. Det er derimod ikke godt at en mor hele tiden snakker med telefonen og ikke med børnene. Selvfølgelig ikke! Hvordan skal det dog ende …

  • Jørgen januar 9, 2013 at 21:35 #

   Det tror jeg DSB har, men der er vist også tale om skilteblinhed.
   Håber det finder et niveau, men jeg har lige set en artikel om at man skal lære nærvær. Det er der vel behov for efter man har lært fravær.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes