Anmeldelse af eBoglæseren Kindle

Nu har jeg anskaffet en e-boglæser (eReader), og valget faldt på den biligste udgave af Amazons Kindle.

Grunden til det var, at jeg fandt prisen overkommelig (under 1000 kr for læser, transport og moms), idet jeg trods alt ikke vidste om det var en læsemaskine jeg ville blive glad for.

Det er jeg blevet.

Den blev bestilt i USA (den kan ikke leveres fra Amazon i Tyskland eller England) en torsdag aften. Mandag kl. 11.59 blev den leveret.

Kindlen er en fiks lille sag på 166 x 114 x 8.7 mm.

Kindle

Der følger instruks med – og efter lidt eksperimenteren frem og tilbage fik jeg forbindelse via nettet, men jeg har endnu ikke benyttet mig af at købe eller downloade gratis eBøger fra Amazon, men det kan jo komme.

Mit formål var særligt at bruge læseren til at læse PDF-filer. Da skærmen jo ikke er så stor, skal der en konvertering til af filerne. Det kan vist nok gøres ved at sende en mail via Amazon til maskinen. Herved omformes filerne til læsbare filer. Jeg fandt imidlertid et program, calibre, som kunne nedlades (downloades) og det viser sig meget let at konvertere PDF-filerne til MOBI-format. Overført til Kindlen er de meget læsevenlige (ulempen kan dog være at filerne indeholder informationer nederst på hver side, men det lærer man hurtigt at springe over).

Kindle

Det går meget let at blade frem og tilbage – hvilket i øvrigt kan gøres med både højre og venstre hånd.

Det er aldrig lykkes mig at læse udskrifter af PDF-filerne som godnat-læsning, dertil er det for besværligt med alt det papir, men med Kindlen går det fint.

Den udgave jeg købte er på 2GB – og der kan da vist være ganske mange sider på den plads. Batteriet holder længe, og jeg har ikke købt en oplader. Det går fint at gøre det via USB-porten. Jeg har ønsket mig et omslag til den til jul – så må vi se om det skulle dukke op. Det er en ide at bekytte elæseren, hvis den skal med på farten. Min elæser er udgaven uden synligt tastatur.

Kindle

Det indbyggede kan tages frem og bruges – men behovet hos mig er ganske lille for at gøre notater undervejs. Er det behov stort bør det overvejes at købe den med tastatur (hvilket også indebærer et andet omslag).

Her er linket til Kindle – på samme side kan du finde både omslag og litteratur nederst.

6 Svar til Anmeldelse af eBoglæseren Kindle

 1. Ellen december 6, 2011 at 23:05 #

  Tak for en god anmeldelse.
  Jeg ville ikke have troet, at man (jeg) kunne holde ud at læse bøger på denne måde, men jeg må sige, at jeg blev meget positivt overrasket over ‘øjevenligheden’, da jeg fik lov til at prøve at læse i en, engang jeg sad ved siden af en venlig dame i en lufthavn.
  Det er jo nok der, vi ender, men uh det er altså en ubærlig tanke ikke at skulle holde en bog i hånden mere – jeg kan dog sagtens se fordelen ved en Kindle, som fx hos føromtalte dame, der ellers altid har 5-6 bøger med på ferie. Nu kunne hun have dem alle i sin Kindle. Det er ret genialt.

  • Jørgen december 10, 2011 at 10:23 #

   Velbekomme. Faktisk synes jeg det er meget fint at læse på den lille skærm. Det står klart og tydeligt og engenlig er den ikke meget bredere end at øjet kan spænde over en linie ad gangen. For hurtiglæsere der kan det, er det sikkert fint.
   Det handler da ikke om ikke at holde bøger i hånden, men om at finde praktiske løsninger, og jeg må sige den forekommer mig ganske smart. Hver ting til sin tid. At udviklingen nok går i retning af læsere er nok ret klart, men det kan være de bliver for dyre engang når vi har brugt det meste råstof – og så får Gutenberg velsagtens en ny chance.

 2. Donald december 8, 2011 at 00:16 #

  Det ser godt ud, Jørgen, de to billeder med text på skærmen viser, at den er ret så god til at vise læselig text.

  Jeg har netop på grund af læseligheden været glad for en fladskærm, siden 2005 lærte jeg dem at kende via arbejde m.v. og jeg købte en ret god 23″ skærm for 3 år siden, den er fantastisk god at læse på.

  Jeg kan ikke forstå, at Kindle-læseren ikke kan skalere PDF filer. På min maskine/skærm her kan jeg skalere dem op og ned efter behov. De fleste ser bedst ud i 100% eller 125% – men øjnene er jo gamle efterhånden, så jeg bruger også dobbelt op, somme tider.

  Held og lykke med den pragtfulde lille dingenot, jeg tror også jeg ville være glad for sådan en 🙂

  • Jørgen december 10, 2011 at 10:29 #

   Teksten er meget tydelig. Jeg er også glad for min skærm på skrivebordet, men jeg kommer til at hænge lidt rigeligt, fordi man ikke flytter på skærmen. Derfor var det vigtigt at få et alternativ.
   Ad skalering af PDF-filer. Kindlen kan skalere filerne, men hvis man skal have det hele på en linie, bliver det ret småt, og det er meget besværligt at linien går ud over det umiddelbare synsfelt hvad enten teksten er stående eller liggende. Det er muligt jeg ikke har forstået det hele, men omformningen af filen til mobi-format betyder at teksten holder sig inden for skærmen.

 3. Jesper juni 11, 2012 at 21:28 #

  Jeg er også super glad for min Kindle og var overrasket over hvor lidt jeg savner at læse almindelige bøger. Jeg har faktisk ikke læst en almindelig bog siden jeg fik den.

  • Jørgen juni 13, 2012 at 07:37 #

   Håber du siden vil glæde dig over almindelige bøger igen – jeg synes kombinationen er god.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes