Det lykkedes ikke helt

Billedet af solen bag en gennemskinnelig sky lykkedes ikke helt så godt som naturfænomenet så ud i virkeligheden. Mon skyen var iskrystaller?

Solen

6 Svar til Det lykkedes ikke helt

 1. Donald december 13, 2012 at 22:26 #

  Hvis det var iskrystaller ville solens omrids ikke være så skarpt, så vidt jeg ved. Det er mærkeligt at det ikke er is-skyer, når det er frostvejr, så derfor er jeg usikker. Det var måske en ting, man kunne spørge dr.dk/vejret om.

  Jeg synes det er et smukt billede. Den slags billeder, modlys og natur, bliver aldrig præcise gengivelser af, hvad mennesket ser. Du har formentlig gerne villet have en hvidbalance, der var en anelse mere blå/rød, eller noget i den retning, men sådan fungerer digital foto ikke helt 🙂

  Jeg synes, at Canon-kameraers (og de fleste andre digital-kameraers) algoritmer ofte giver et ganske godt farve-forløb, men det er ikke altid det, man forventer. Jeg har somme tider experimenteret og er vendt tilbage til at den automatiske hvid-balance giver mig de bedste billed-farver, også ved solnedgang, hvor jeg så sætter kameraet en blænde ned for at understrege, at det er blevet mørkere.

  Hvis jeg zoomer ind så skal jeg gøre det mere blåligt eller acceptere at det er brungult.

  • Jørgen december 15, 2012 at 09:12 #

   Billedet ser ud som et aftenbillede, men der var ikke mulighed for at eksperimentere ret meget, vi var ude at gå tur. Det bliver som det bliver, sådan et billede.

 2. Ellen december 13, 2012 at 23:00 #

  Billedet er godt, men jeg ved jo ikke, hvad dete var du så 🙂
  Det ser koldt ud – rigtig koldt endda … men det skulle blive lidt lunere i weekenden, siger John.
  Det ville være fint med mig med tøvejr til og med 23. december ved 14-15-tiden. Derefter må det godt sne voldsomt i et par dage 🙂

  • Jørgen december 15, 2012 at 09:16 #

   Det jeg så var den meget mørke sky øverst, så den lyse og nederst blå himmel, som ikke ses på billedet. Marken var snehvid.

 3. Stegemüller december 13, 2012 at 23:14 #

  Jeg er enig med Ellen i, at det er et godt billede. Jeg synes, man rigtig fornemmer kulden i det; det kunne godt være iskrystaller.

  • Jørgen december 15, 2012 at 09:17 #

   Tak, det var også koldt på det tidspunkt.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes