Edderkoppens måltid

Om efteråret er det let at få øje på edderkoppespind. 

Af en eller anden grund synes edderkopperne ofte det er fint at spinde dem på vinduesrammen. Nogle får lov at sidde, idet det giver mulighed for at se lidt på deres aktiviteter, der mest består i at vente på, at en flue går i nettet.

En sådan edderkop bevægede sig tidligere på dagen ud ad en tråd i spindet for at anbringe sig i vinduets hjørne. Det fik mig til at ville tage et billede af den, men det blev ikke godt.

Imidlertid gav edderkoppen sig til at spise – og det kom der to videoer ud af, taget gennem vinduet. De kan ses herunder kombineret til en.

Det bliver lidt kedeligt i længden, men se den hvis du har lyst. Eller lad være hvis edderkopper skulle være ubehagelige at se på. Denne er dog ganske harmløs.

10 Svar til Edderkoppens måltid

 1. Donald september 13, 2017 at 00:47 #

  Ja det er fint – bare det ikke er mig, den spiser!
  Jeg har aldrig set en edderkop tage fat på offeret. Tak for den oplevelse.

  • Jørgen september 13, 2017 at 07:28 #

   Velbekomme.

 2. conny september 13, 2017 at 08:53 #

  Godt fanget!

  • Jørgen september 13, 2017 at 09:06 #

   Meget sjovt, ja.

 3. Stegemüller september 13, 2017 at 12:54 #

  Det er en rigtig flot lille video, og en rigtig god idé, Der er bare lige det, at jeg lider af araknofobi, så jeg kunne ikke se den til ende. Jeg er simpelthen hysterisk angst for dem.

  • Jørgen september 13, 2017 at 13:08 #

   Det kunne jo være du kunne få has på araknofobien ved at se videoen igen og samtidig huske det er en video og at edderkoppen sidder på den anden side af ruden.

 4. Ellen september 13, 2017 at 17:44 #

  Jeg kan også sagtens blive fascineret af edderkopper – de skal bare helst være udenfor. Så synes jeg de er lidt pænere 😉
  Jeg så en virkelig stor og flot korsedderkop i går, men dens spind sad, så der blæster for meget uro ind i det til at kunne fotografere.

  • Jørgen september 13, 2017 at 19:33 #

   Ja, edderkoppespind gør sig bedst udendørs, og undertiden byder gode motiver sig til.

 5. Pia september 14, 2017 at 22:37 #

  Edderkopper og deres spind er fascinerende at kigge på, også når de fortærer deres bytte. Jeg kunne ikke drømme om at slå en edderkop ihjel. Når de kommer ind i huset, fanger jeg dem nænsomt, uanset størrelse, hvis jeg ser dem, og bærer dem ud, så de bevarer livet.
  Hvis jeg var bange for edderkopper, kunne jeg ikke cykle gennem skoven, for der er mange spind, jeg skal have fjernet fra ben, hoved og andre steder, når jeg når frem til kontoret.

  • Jørgen september 15, 2017 at 16:09 #

   Jeg tror jeg prøvede om man kunne samle på edderkopper som jeg gjorde med biller og sommerfugle da jeg var ung, men det lykkedes ikke.
   Man får også let spind i hovedet når man går i haven, især om morgenen.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes