Edderkoppespind og rundballer

Det sker jeg kommer bagefter. Der er mange forklaringer, som jeg ikke skal trætte med.

Det har været den herligste sommer den senere tid. Det vil sige, det kan man sagtens mene, når temperaturen igen er faldet til mere normale grader. Det lod sig gøre at sidde ude morgen, middag og aften og komputerarbejde var vist ikke lige sagen.

P1030042

Pludselig så jeg en eddekop i modlys. Fat i kamera Lumix. Og sandelig om ikke edderkoppen var ved at lave spind.

P1030048

Øjeblikket senere var skyerne næsten ved det samme.

Halmruller

Nogle dage senere havde rundballepressen være i gang med at lave halmruller. Så er der styr på halmen, og man får vel ikke så meget i hovedet, når ballerne skal transporteres, som man gør, når det er uindpakkede firkantballer.

Billederne gør sig lidt bedre i stor størrelse.

8 Svar til Edderkoppespind og rundballer

 1. Ellen august 23, 2012 at 00:49 #

  Edderkop under spinding – usædvanligt og spændende – godt indfanget. Det er imponerende, hvor hurtige de kan være til at invadere et nyt territorium – og alligevel ser jeg dem aldrig være i færd med at spinde en ende 😉

  • Jørgen august 24, 2012 at 13:19 #

   Jeg opdagede først den var ved at spinde da jeg så billedet, og det gør det lidt sjovere. Du må se efter på andre tidspunkter om du kan se en spinde en ende!

 2. Donald august 24, 2012 at 17:42 #

  Her får man så opdateret, både på sæsonens edderkopper – der er vist flest af dem om efteråret – og på naturens og landbrugets gang. Hvor det dog ser smukt ud! Det er jo forunderligt at man kan lave sådan nogle store ruller. Og det ser ærligt talt flot ud 🙂

  • Jørgen august 25, 2012 at 09:15 #

   Jeg havde ikke kameraet med første gang jeg så ballerne om formiddagen. Lyset var endnu bedre end om eftermiddagen. Jeg fik i øvrigt god info om dem på din blog.

 3. Farmer august 27, 2012 at 06:23 #

  Rundballer er faktisk nok så farlige, selvom det er yderst sjældent med ulykker grundet halmballer i det hele taget.
  Nogle undervurderer den kraft en sådan balle har, når den ruller på et skrånende underlag, og så tromles man over af 300 kg. halm.

  • Jørgen august 30, 2012 at 09:48 #

   Jeg ser nøjagtig, hvad du mener. Der er små bakker på marken, og der skal nok ikke meget kraft til at sætte en bevægelse i gang. Nu er de kør væk – der kunne være 10 pr. læs.

 4. Pia august 28, 2012 at 22:25 #

  Jeg har ofte oplevet edderkopper i færd med at spinde. Det er et imponerende stykke arbejde, men har aldrig fået noget billede af det 🙁
  Rigtige flotte billeder – alle tre 🙂

  • Jørgen august 30, 2012 at 09:49 #

   Håber du fanger en arbejde edderkop ved lejlighed. Tak.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes