Folkeparken i Roskilde

Hvis man ikke kan huske forskel på Folkeparken og Byparken i Roskilde, kan man blot huske på, at Folkeparken ligger lige over for folkebiblioteket og at Byparken ikke ligger lige over for biblioteket.

Folkeparken i Roskilde

Folkeparken så indbydende ud den 28. oktober. Her fotograferet fra folkebibliotekets trappe.

12 Svar til Folkeparken i Roskilde

 1. Stegemüller oktober 29, 2014 at 16:15 #

  Vi har i år det smukkeste efterår i mange år.

  • Jørgen oktober 29, 2014 at 21:35 #

   Ganske enig.

 2. Inge oktober 29, 2014 at 19:52 #

  dejligt efterårsbillede.. 🙂

  • Jørgen oktober 29, 2014 at 21:35 #

   Tak.

 3. Ellen oktober 29, 2014 at 20:18 #

  Jamen det er da nemt nok …
  Efteråret er længere om at indfinde sig i år, synes jeg – vi plejer at se de gyldneste farver på bøgetræerne,når englænderne er her i uge 44, men i år er de først lige begyndt at blive gyldne.

  • Jørgen oktober 29, 2014 at 22:08 #

   Det er lige hvad det er. Jeg fornemmer også at efteråret er senere i år. Det er svært at fornemme det straks er november.

 4. Jan oktober 29, 2014 at 21:39 #

  (Sidder og tænker på, om du mon selv gik forkert med den “status/historie” her ? 😉 )

  • Jørgen oktober 29, 2014 at 22:12 #

   Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg har lært sammenhængen mellem folkepark og -bibliotek, og det var en pludselig indskydelse af jeg opdagede b i bypark og bibliotek. Ikke for at forvirre, men …

 5. Donald oktober 29, 2014 at 22:47 #

  Nu er jeg jo ikke ligefrem hjemmevant i Roskilde, men jeg kender da både biblioteket (jeg kan bare ikke huske, hvad jeg skulle dér!) og parken, som ligger mellem Domkirken og Lystbådehavnen og Vikingerne, (vistnok bypark kaldet) med en sommerpavillon hvor man måske kan købe en kop kaffe?

  Det er dejlige steder at gå tur, men det er længe siden jeg var i Roskilde.

  • Jørgen oktober 30, 2014 at 08:43 #

   Du har jo også meget fine steder at gå tur i nærheden af din bopæl – og i Hillerød med flere steder.
   Det varede meget længe før vi her fik lært os forskellen på Byparken og Folkeparken i Roskilde – det hjalp for alvor på det da den omtalte mnemotekniske regel blev opfundet. Den virker fint – men det lykkedes mig jo at forplumre den ved b i bibliotek og bypark. Det går nu nok.

 6. Farmer oktober 30, 2014 at 04:59 #

  Og hvor ligger så Roskilde?
  Ikke, at jeg ikke stadig kan gå til tavlen og prikke byen ind på lærerens håndtegnede danmarkskort; men jeg har netop i dette efterår tænkt på, hvor lidt jeg gennem livet har brugt Sjælland som udflugts- og turistmål.
  Det burde der måske gøres noget ved.

  • Jørgen oktober 30, 2014 at 08:56 #

   Dine overvejelser får mig til at tænke på, at jeg jo heller ikke har set nok af Fyn uagtet jeg stadig kan bynavnene øen rundt. Vi kan ikke nå det hele og prioriterer måske lidt tilfældigt. Sjælland er en fra Fyn fjerntliggende ø, der dog er kommet nærmere efter broens åbning og Fyn er et sted man kører tværs over.
   Jeg sætter Fyn på min liste over steder at besøge, lidt uspecifikt ganske vist, men det kan jo konkretiseres skulle det ske at ønsket ændres til et mål.
   God fornøjelse med Sjællandsbesøg.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes