Indsamling af kvæder

For kort tid siden blev jeg gjort opmærksom på, at Blomstergården foretager indsamling af bl.a. gamle sorter af kvæde, jvf. i øvrigt hjemmesiden om indsamling af gamle sorter.

Der viste sig at være interesse for kvæden jeg har omtalt på bloggen her og af hvilken jeg netop har lavet marmelade (forrige indlæg).

Derfor er afsendt nogle podekviste. Forhåbentlig når de godt frem, podes og giver fornøjelse fremover i Blomstergårdens pomet og det ved Tåstrup. Jeg ved dog ikke om alle indsamlede kvæder benyttes, men det er under alle omstændigheder godt de bevares.

Her er et billede af kvistene, lidt uskarp ganke vist, men det er dem, der er sendt.

Kvæde

3 Svar til Indsamling af kvæder

  1. Ellen januar 21, 2012 at 19:19 #

    Spændende at være med i den slags projekter – også selv om ens bidrag måske er til til at overse. Det bliver betydningen af det jo ikke mindre af …

  2. Jørgen januar 21, 2012 at 20:00 #

    Jeg synes det er fint at man søger at bevare oprindeligt materiale der jo ellers nok kan lide en krank skæbne i vores selektionstider. Tænk blot på smagsløse danske jordbær, der skal kunne holde sig alt for længe.

  3. Donald januar 25, 2012 at 00:35 #

    Jeg synes at jeg havde lagt en kommentar: På Nordfyn i nærheden af Farmer er der en gård – eller et større landbrug, herregård – som har taget opgaven på sig at bevare forskellige racer og et andet sted, som er specialist i gamle æblesorter. Det kunne være morsomt med en udflugt dertil, men man kan også se meget på deres website. Hvis jeg finder det i morgen, skal jeg nok lægge et link eller sende en mail 🙂 Ellers må man kunne Google det frem.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes