Kunstens Ø

Af en eller anden grund kommer  jeg stedse bagud. Det går jo nok, men det ville selvfølgelig være bedre at få tømt hjernen for indlæg – det ville give plads til noget andet.

I går førte en aftale om en gåtur os til Arken. Sidst jeg var der, var man ved at grave kanaler og der var utallige biler. Denne gang var der bedre plads.  Arken ligger nu på en ø, Kunstens Ø. Parkeringspladserne er placeret andetsteds end tidligere. Det er meget fint. Det strandede skib ligger nu omgivet af vand.

Arken

Straks ved parkeringen bemærkes den iøjnefaldende rytterstatue, Powerless Structures, Fig. 101, jvf. efterfølgende billede.

 

P1130670

Drengen på gyngehesten tager sig således ud forfra. Dette er Arkens nye vartegn.

Rytterstatue ved Arken

Og således i nærbillede.

Arken vartegn

Herunder følger et par indtryk af kanalen rundt om museet.

Kunstens Ø 1

Kunstens Ø 3

 

Info

Kunstmuseet Arken

Kunstens Ø

Rytterstatuen

, ,

12 Svar til Kunstens Ø

 1. Ellen marts 17, 2016 at 10:02 #

  Jeg kan slet ikke kende området igen. Jeg var der, da der var en Salvador Dali-udstilling, men det har været kort tid efter åbningen, så der er sket meget derude siden da.

  • Jørgen marts 18, 2016 at 08:45 #

   Der er sket et og andet siden.

 2. Stegemüller marts 17, 2016 at 10:30 #

  Hvilken dejlig blå himmel. Det ER forår.

  • Jørgen marts 18, 2016 at 08:46 #

   Forår er det det værste man kan møde.

 3. conny marts 17, 2016 at 11:21 #

  Der er sørme sket noget derude! En lidt anderledes rytterstatue 🙂 Jeg håber, kanalen kommer til at se lidt mere “tilgroet” ud med tiden.

  • Jørgen marts 18, 2016 at 08:47 #

   Det er der. Det er Vestegnens anderledes rytterstatue. Der var plantet små træer rundt om.

 4. Donald marts 17, 2016 at 11:41 #

  Åh ja, smukke billeder! En dejlig blå himmel, det må have været en god tur; – fra et link forneden fandt jeg billedet af hele Arken med vand i forgrunden og kan godt se idéen med at det er et strandet skib.

  Der er, som Ellen skriver, sket meget, jeg har været der mange gange siden åbningen og husker at museums-folkene var utilfredse med lyset på billederne i langhallen, skibshallen, så derfor brugte man de firkantede kælderrum i begyndelsen og senere byggede man en hel stribe firkanter til.

  Jeg synes muséet som helhed er en god idé, men savner at man forklarer, hvad det er for en oplevelse, som man så gerne vil formidle til alt folket. Måske den lille dreng på gyngehesten kan få én til at tænke på symbolikken i fortidens rytterstatuer? Måske er kunsten mere end udsmykning? Det må man vel egentlig gerne sige – ellers ligger “Rindalismen” lige for. (Rindalisme: Modstand mod moderne kunst, især abstrakt kunst.)

  • Jørgen marts 18, 2016 at 08:51 #

   Himmelen er måske nok mere blå end den var. Det var dejligt at gå tur. Håber arken læser med om dine tanker om forklaring. Kunsten skulle gerne være mere end udsmykning, den må gerne provokere mere eller mindre så man ikke lades uberørt.

 5. Eric marts 17, 2016 at 19:41 #

  Det ser lidt goldt ud, men måske spredes der græsfrø i år?

  • Jørgen marts 18, 2016 at 08:53 #

   Der var plantet små træer eller buske, men nogle var væltet af de parkerende bilister. Det bliver spændende at se hvorledes vækster dukker op.

 6. Pia marts 18, 2016 at 19:41 #

  Jeg har vist aldrig været der, men det lyder da som en dejlig gåtur og gyngehesten er et fint kunststykke. En kunst som jeg kan forholde mig til.

  • Jørgen marts 18, 2016 at 22:54 #

   Det er et fint sted at gå en tur – og gyngehesten er ret fin.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes