Løg

I dag skulle jeg bruge et løg i madlavningen. Det er jo en hyppig foreteelse. Anledningen til dette indlæg er billederne.

Sædvanligvis tænker man (jeg) ikke så meget over, hvorledes det inderste af de yderste løglag ser ud, og tilsvarende beskæftiger jeg mig ikke meget med laget mellem løgringene.

Det var lidt anderledes idag, idet mellemlaget pludselig blev stort, synligt og næsten gennemsigtigt. Yderlaget var anderledes, men også meget tyndt. Billederne er ikke verdens bedste. De er taget håndholdt med lyset fra vinduet som baggrund.

Løg (3)

Sådan ser det inderste af de brune dækblade ud.

Løg

Dette er laget mellem to løgringe.

Løg (2)

Her ses hele mellemlaget der er anledningen til ovenstående. 

Fin natur er det jo.

 

10 Svar til Løg

 1. Ellen januar 11, 2017 at 23:03 #

  Sådan går det en gang imellem – en dag fik jeg pludselig øje på en skønhed i et rødkålshoved, jeg ikke havde opdaget før … man kan finde de forunderligste ting under en kedelig omgang hverdagsmadlavning, men det er jo bare dejligt.

  • Jørgen januar 13, 2017 at 17:24 #

   Det er lige det det gør.Og det er jo meget sjovt, når det sker.

 2. Stegemüller januar 13, 2017 at 08:34 #

  Jeg synes altså, det er nogle utrolig flotte billeder!

  Tænk at et hverdagsløg kan indeholde så meget smukt.

  • Jørgen januar 13, 2017 at 17:24 #

   Tak – ja, det kan være lidt overraskende.

 3. conny januar 13, 2017 at 11:59 #

  Man tænker ikke over skønheden i hverdagen – og slet ikke det der hudagtige mellemlag, som af og til kan være svært at få fjernet. Men du fik det simpelthen af i ét stykke!

  • Jørgen januar 13, 2017 at 17:25 #

   Det er nemligrigtigt – jeg tror ikke jeg har set det sådan før.

 4. Lene januar 13, 2017 at 17:31 #

  Og det første billede har megen lighed med træ. Jeg havde ikke gættet på løg,hvis du ikke havde skrevet det 🙂

  • Jørgen januar 13, 2017 at 18:04 #

   Det har det – og det forstår jeg godt.

 5. Donald januar 15, 2017 at 05:14 #

  Det er flotte billeder, skarpttegnede. Jeg har også brug for løg (ja!) og har på det sidste ofte været ude for at de begynder at blive dårlige. Og når det sker, prøver resten af løget at spire i en fart. Det synes jeg er fascinerende.

  Det normale, når løget er overladt til sig selv og temperatur og årstid er til spiring, men vandet mangler, er at de yderste lag afgiver vædske til de inderste.

  Hvis de begynder at rådne, så kommer der – af grunde som jeg ikke kan forklare – mere vædske, måske kondensvand som holdes fast af bakterier?

  Men i hver fald kan det bevirke, at løgene kan vokse i lang tid – til blomstring – uden vand. Vi havde engang en pose pinselilieløg hængende på et søm i Svigermors Sommerhus-Anneks, og da foråret kom, stak der lilier op af posen! Men nede i posen var der fugtigt råd.

  • Jørgen januar 17, 2017 at 09:21 #

   Tak. Ja, det er ganske spændende at se hvorledes det går i naturen, og det kan man jo gøre både med løg og gulerødder – og det kan ses at kartoflerne også begynder at røre på sig.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes