Livet som kunde 1 – parkering i Køge

Den seneste tid har budt på en række oplevelser som kunde. De har alle krævet lidt ekstra forbrug af energikontoen, og de bliver omtalt lidt efter lidt.

Det handler ikke så meget om, at 8 tomater a 1 kr. kostede 64 kroner og ej heller at avisen lige nu leveres i den forkerte postkasse (den ved vejen) og ikke i den aftalte. Det er bagateller, men dette er naturligvis med til belysning af det omfattende billede af, at man som kunde skal være vågen.

Det går simpelt hen ikke ikke at holde hjernen skarp til det sidste. Ellers koster det måske kassen.

Bilister, der skal parkere i Køge, har sikkert fundet ud af, at det nu koster noget at parkere mange steder i byen. Og at man ikke kan betale med mønter og sedler, men kun med kreditkort, MobilePay og forskellige apps.

Forleden skulle jeg parkere og betale for en ganske kort periode, nemlig 14 minutter, idet parkeringen fandt sted 17.46. Det er gratis at parkere mellem 18 og 08 næste dag.

I med kreditkortet, tryk på +30 minutter og på kvittering. Jeg kunne med andre ord parkere til 8.16 den følgende dag. Det burde koste 4 kr., idet timetaksten er 8 kr. Jeg havde bemærket på nettet, at man kunne stoppe parkeringen ved at indsætte samme kreditkort igen, hvilket jeg gjorde 20.58. 2 kr. blev trukket. Alt var således såre enkelt og let, bortset fra, at jeg ikke ved hvad der ville være sket hvis jeg blot var kørt igen uden brug af kortet. Så havde det vel kostet 4 kroner. Måske.

Jeg skulle møde med min bror klokken 18. Han parkede på en anden p-plads, og gjorde det samme som mig, blot aktiverede han kun +10 minutter-knappen. Han fik også en kvittering, og i modsætning til mig læste han på den. Stor var hans overraskelse over at skulle betale +100 kr. for at parkere få minutter – med ret til åbenbart at holde til efter kl. 12 to dage frem.

Frem med min kvittering. Sandelig om ikke det var det samme. 116 kr. for at parkere fra den 16. april 2018 kl. 17.46 til den 18. april kl. 12.16. Ingen af os kom til at betale for meget, men det var så særpræget en kvittering, at vi brugte en del energi på at begribe hvad det gik ud på. Det lykkedes ikke.

Dagen efter ringede jeg til Parkering Køge og talte med en venlig kvinde, der aldrig havde hørt om problemet før. Da hun 3 gange havde forklaret mig, at jeg måtte have trykket på mere end +30 minutter, fandt jeg anledning til at bemærke jeg ville værdsætte, hvis hun hørte efter hvad jeg sagde fremfor at mene jeg havde gjort noget forkert. Det samme var trods alt også sket for min bror et andet sted. Det hjalp. Hvis jeg havde trykket en gang på +12 timer og 2 gange på +60 minutter (foruden de +30 minutter jeg faktisk trykkede på), havde kvitteringen været korrekt og logisk, men det er der jo ingen grund til, når man skal betale for 14 minutter.

En kopi af kvitteringen er sendt til Køge – og jeg afventer spændt forklaringen på fænomenet. Når det er kendt, hvad er forklaringen er, skal jeg nævne det i endnu et indlæg.

,

8 Svar til Livet som kunde 1 – parkering i Køge

  1. Ellen april 24, 2018 at 18:13 #

    De kan sommetider være en anelse tunge at danse med. Din kommentar til damen var rigtig god – den skal jeg huske: “jeg ville værdsætte, hvis du hørte efter hvad jeg sagde fremfor at mene jeg har gjort noget forkert.” – hehe. Det er nemlig oftest sådan det er: Det er kunden, der gør noget forkert, det er aldrig systemet, der er noget galt med.
    Du har da ikke slået hovedet så meget, at du ikke er vågen 😉

  2. Jørgen april 24, 2018 at 20:42 #

    En vis tålmodighed kan være på sin plads. Jeg prøver på at lære at være venlig og bestemt på samme tid.
    Hovedet har det fint.

  3. Stegemüller april 24, 2018 at 22:00 #

    Som Ellen vil jeg også ihukomme “værdsætte, hvis hun hørte efter hvad jeg sagde fremfor at mene jeg havde gjort noget forkert.”. Det kan man virkelig have brug for rigtig ofte. De antager altid – og det er ikke engang parkeringsfirmaer – at det mig, der ikke kan finde ud af det, og hvor er jeg dog træt af den tilgang.

    • Jørgen april 26, 2018 at 20:21 #

      Jeg forsøger at være venlig men det lykkes nu ikke altid. Det er ikke let at være kunde når systemerne er ufejlbarlige.

  4. Pia april 24, 2018 at 22:20 #

    Hvis det skete op til en weekend eller helligdag, hvor det er gratis at parkere, kan jeg forstå systemets udregning, men ellers giver det ingen mening.
    De systemer kører deres eget liv. Forleden var jeg ude at handle, og som altid tjekkede jeg min bon. Her stod stegeflæsk til 50,- kr. Hvordan den vare var scannet ind er en gåde for butikspersonalet. Jeg havde udelukkende købt frugt og grønt, og ingen kødvarer, så jeg fik selvfølgelig mine penge udbetalt.

    • Jørgen april 26, 2018 at 20:24 #

      Det giver ingen mening ej heller hvis det havde været weekend, idet systemet netop ikke medregnede i gratis tidspunkter, hvilket – antager jeg – også ville være sket hvis weekenden var passeret, hvis den ellers er gratis.
      Man må da ikke håbe at alle der ikke vil have bon betaler for stegeflæsk!

  5. Donald maj 6, 2018 at 22:52 #

    Jeg har af praktiske grunde meldt mig til Europark pr. Mobil – ikke noget med app. Man noterer sig zonen, ringer på en Europark nr. og der spørges og tastes zone, bilnummeret kender de på mob.tlf.nummeret. Hvor længe man vil parkere, max eller angivet – slut med firkant osv.

    Man får SMS når tiden er ved at udløbe og kan forlænge pr. mobil. Man kan også afbryde, så beregnes der ikke penge for den ikke benyttede tid.

    Det er dog ikke altid, at telefonnettet virker! :/

  6. Jørgen maj 7, 2018 at 07:24 #

    Der er vist udviklet mange muligheder, men jeg har ikke særligt behov for dem endnu, men det kan jo komme.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes