Lys i november

I går var vi en tur i København ud på eftermiddagen. Koldt var det, men der var et ualmindeligt dejligt lys over byen.

Jeg nåede at få et billede af Københavns Rådhus fra en anden vinkel, fra Tivoli. En bygning med et grønt tag kom med på billedet. Den var mere iøjnefaldende i det lys end ellers, synes jeg.

City Hall Copenhagen

Man kunne også se forlystelserne i Tivoli. Forstår egentlig ikke at nogen har lyst til at prøve denne snurrende tingest, der kører op og ned også.

Tivoli Copenhagen

,

14 Svar til Lys i november

 1. Madame november 26, 2013 at 19:47 #

  Smukke billeder fra det dejlige vejr vi havde i går. Jeg forstår heller ikke, at nogen har lyst til at prøve den snurrende tingest.

  • Jørgen november 27, 2013 at 10:29 #

   Motiverne gør sig fint i solen. Det er, jvf. Hanne, ikke så slemt som det ser ud til.

 2. Rasmine november 26, 2013 at 20:16 #

  Jeg forstår slet ikke, hvorfor Tivoli og dermed København skal belemres med diverse monstra, for at folk kan få lov til at skrige i vilden sky. Som Tivoli er nu, burde det, eller i alt fald de mest skæmmende “forlystelser” flyttes ud. Efter min mening skal Tivoli først og fremmest være en have. Hvis folk er til det vildere, kan de tage på Bakken!

  • Jørgen november 27, 2013 at 10:32 #

   Du har så ganske ret – den fredsommelige have drukner. Men det er jo en forretning. Kender du den lille have i forbindelse med Rådhuset?

 3. Stegemüller november 26, 2013 at 21:36 #

  Det er et meget dejligt billede, du har taget at Københavns rådhus. Sikke et skønt lys på en kold dag.

  Jeg er lidt af en kylling, og tør ikke ret mange af de forlystelser, de har i Tivoli. Men lige netop den, du viser et billede af, har jeg faktisk prøvet, og det var ikke så slemt, som det ser ud til.

  • Jørgen november 27, 2013 at 10:57 #

   Tak. Det er da interessant at det ikke er så slemt som det ud til at fare rundt og rundt. Jeg får nu ikke lyst til at prøve alligevel.

 4. Donald november 27, 2013 at 11:13 #

  Ja, rådhuset er meget iøjnefaldende på dette billede, og det er jo nok fordi solen står lavt og sender lyset ind næsten vandret.

  Desuden er sollyset lidt mere aftenrødt end det er midt på en sommerdag.

  Det må have været en dejlig tur! Og det var et dejligt vejr.

  • Jørgen november 27, 2013 at 14:22 #

   Netop – og det var en dejlig tur på et andet tidspunkt end ellers. Bør gentages.

 5. Ellen november 27, 2013 at 12:10 #

  Det er et smukt og anderledes billede.
  Lige præcis den tingest tror jeg ikke er særlig slem og har hele tiden villet prøve, men har ikke kunnet få andre med mig op før sidste sommer, hvor Tim meget gerne ville. Jeg var glad og sagde ja, men kom i tanke om, at jeg ikke ville blive helt glad, hvis parykken fløj sig en lang tur … hvorfor jeg har lovet mig selv (og Tim) at vi tager op i den til næste sommer, når jeg forhåbentlig har mit eget hår igen.
  Der må være en helt vidunderlig udsigt deroppefra, så der kommer gang i kameraet.

  • Jørgen november 27, 2013 at 14:24 #

   Jeg tror du har nævnt risikoen for en flyvende paryk på din blog, og jeg ønsker god tur – og ser frem til billeder fra oven. Pas på kameraet ikke flyver.

 6. Rasmine november 27, 2013 at 20:56 #

  Jeg ved, at den lille have er der, men har faktisk aldrig set den, så jeg kender den ikke.

  Jeg er ikke så sikker på, at det ikke ville kunne betale sig at holde det mest moderne væk fra Tivoli. For min skyld måtte det gerne blive en slags frilandsmuseum, og det tror jeg faktisk, at turister ville finde mere spændende end det Tivoli, vi har i dag.

  • Jørgen november 27, 2013 at 22:54 #

   Det er et godt sted at sidde på en varm sommerdag. Det lyder som en god tanke at få Tivoli til at blive lidt mere oprindelig, tænker jeg du mener. Så der ville være mere fred og ro, hvilket vi jo nok kan trænge til. Der er brug for at noget ikke er hæsblæsende og det kunne fint være Tivoli.

 7. Pia november 27, 2013 at 23:22 #

  Tivolis forlystelser tiltrækker ikke rigtigt mig, jeg går langt uden om det der kører rundt eller gynger. Det eneste jeg kunne finde på at hoppe op i er rutschebanen. Det bedste er bare at gå rundt derinde og nyde synet af det hele. Jeg vil hellere op i det høje tårn, du har på billedet. Der kan man stå stille og nyde udsigten.

  • Jørgen november 28, 2013 at 08:15 #

   Enig. Derfor er Rasmines ideer om at behageliggøre Tivoli også gode.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes