Lyset vender tilbage

Dagen har været mørk og våd og afgjort ikke fotogen.

Sommerblomster

Det kan billedet af sommerblomster i Kirchheim midt i Tyskland taget en julidag i 2012 råde en smule bod på.

Om et par dage er det vintersolhverv. Lørdag den 21. december 2013 kl. 18.11 sker det. Så bliver dagene længere igen.

Den 14. december gik solen ned på det tidligste tidspunkt (og er altså allerede begyndt at gå ned senere) og den 28. eller 29. december står solen op på det seneste tidspunkt. Derfor ses det allerede, at det er lyst længere tid om eftermiddagen, når vi når til nytår. Fænomenet kaldes analemma, og her er et link til DMI herom.

,

14 Svar til Lyset vender tilbage

 1. Madame december 19, 2013 at 18:35 #

  Jeg glæder til mere lys – mørke allerede fra kloken 16 er noget for en lysvampyr. Men dit smukke sommerbillede fra Kirchheim er lige, hvad mange af os trænger til.

  • Jørgen december 20, 2013 at 08:19 #

   Det kommer, det kommer, lyset altså. Det er godt lidt blomster kan hjælpe på mørketiden.

 2. Ellen december 19, 2013 at 19:52 #

  Analemma – der lærte jeg et nyt ord, selv om jeg havde lært, at morgen- og aftenlyset er ulige fordelt, så at sige.
  Det er fint nok, at døgnet nu bliver længere, men mørketiden har nu aldrig været et problem for mig – det er en del af det at være nordbo, så jeg gider egentlig ikke skænke det så mange tanker, når det nu er sådan det er – og vores skiftende årstider ville jeg da slet ikke undvære 🙂

  • Jørgen december 20, 2013 at 08:21 #

   Ordet var også nyt for mig. Jeg har vist heller ingen tilbøjeligheder til vinterdepression og den slags og er også glad for at klimaet ikke er ens året rundt.

 3. Eric december 19, 2013 at 19:59 #

  Jeps, snart vender det, og det skal være velkomment! Og hvis man ikke glæder sig, skal man bare se dit billede af de smukke blomster.

  • Jørgen december 20, 2013 at 08:21 #

   Ja, det var også svært ikke at falde for det lille bed med sommerblomster da vi gik forbi det på vej hjemover.

 4. Stegemüller december 20, 2013 at 00:32 #

  Det er dog en dejlig blomstereng, du viser. Jeg er ikke så meget for denne mørke tid, men i år har det ikke genret mig så meget, fordi jeg er vildt optaget af et projekt, som alligevel bare kræver, at man sidder bag skærmen. For min skyld kunne det være påske i overmorgen.

  • Jørgen december 20, 2013 at 08:23 #

   Takker. Det er godt at være optaget af noget, som du er. Påsken falder sent i 2014!

 5. Inge december 20, 2013 at 09:45 #

  Det bliver dejligt når sådanne blomsterenge igen kan ses rundt omkring.

  • Jørgen december 20, 2013 at 12:12 #

   Det kan jeg kun være enig i.

 6. Donald december 22, 2013 at 15:26 #

  Jeg har en gang eller to oplevet, hvor meget tidligere foråret kommer i Tyskland, når man kører blot 300 km. længere sydpå. Der er faktisk også forskel på København og Lolland, om end det er en meget lille forskel, men denne forskel var nok til at sukker-roer trivedes meget bedre på Lolland end andre steder i Danmark.

  Det er et meget smukt billede!

  • Jørgen december 23, 2013 at 09:14 #

   Den forskel du påpeger er ret tydelig, som jeg også har oplevet den.
   Tak.

 7. Birthe Hansen januar 1, 2014 at 12:34 #

  Min fødselsdag falder på den sidste dag i jan. der er dagen allerede tiltaget halvanden time.
  Mange synes at jan. er så lang og trist, det har jeg aldrig kunnet forstå, jeg synes det er dejligt at det bliver lysere dag for dag, man mærker foråret kommer nærmere

  • Jørgen januar 2, 2014 at 21:45 #

   Dagens længde tiltager pænt hurtigt. Jeg synes nu heller ikke januar er slem, omend der er mørke dage i øjeblikket. Heller det end sne.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes