Måger kigger efter mad på Staunings Ø

Staunings Ø besøges jævnligt, især når vi har børnebørn på besøg. De kan meget godt lide en tur dertil. For nogen tid siden tog jeg en række billeder, da ænder og måger blev fodret. Det blev til en lille video med stille billeder af Kampen om føde. Vi har nu været der igen, og jeg optog en video, hvoraf foreløbig er produceret følgende lille film. Der var pålandsvind og strandkanten flød med tang. På et par små forhøjninger sad et par måger og spejdede efter føde, antager jeg. Jeg tror de så efter ituslåede muslinger. Det ses at en af mågerne har fundet noget mad, som spises. Mågernes adfærd er ret interessant, men døm selv. Først ses måger i modlys, siden i medlys. Nærbillederne er taget med maksimal zoom og det var ikke let at holde apparatet i ro. Der var en del vind, som høres.

‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}”>

7 Svar til Måger kigger efter mad på Staunings Ø

 1. Donald marts 5, 2012 at 21:49 #

  Der er vel nok smukt! Det tog noget tid at finde Staunings Ø på kortet, Google ved ikke hvor den ligger men Solrød Kommunes website forklarer at det er de 2.5 km. Køgebugt-ø sydligst i kommunen.

  Det er en smuk video!

  • Jørgen marts 6, 2012 at 08:49 #

   Tak. Vi kører dertil i bil ad Køgevejen fra Roskilde. Når man stort set ikke kan komme længere (ved gamle A2) drejes tv, og ved første rundkørsel th – så er man på P-pladsen. Herefter til fods. Kan til alle tider og under alle vejrforhold anbefales, hvis man udstyrer sig med passende beklædning.

 2. Ellen marts 5, 2012 at 23:08 #

  Staunings Ø og Ølsemagle Revle er altid gode at besøge!
  Lydsiden af videoen var en film om orkaner værdig 🙂
  Til Donald: Øh? Google har 442000 hits på ‘staunings ø’?

  • Jørgen marts 6, 2012 at 08:38 #

   Det blæste også en ½ pelikan!

 3. Donald marts 7, 2012 at 09:17 #

  Ja, Google hjalp skam fint, Ellen, via Solrød Kommune, men hvis du søger på GoogleMaps (eller Google Earth) så er navnet “Staunings Ø” ukendt. Og du ved sikkert selv at mange af de smukke artikler om Staunings Ø, som man finder via Google-søgning, fx. DOF (Dansk Ornithologisk Forening), viser skønne billeder fra Staunings Ø men ikke har et kort, hvor den er markeret. Eller rettere, jeg fandt ikke noget kort, hvorpå den var angivet. Jeg er normalt ikke en tumpe til at navigere og finde oplysninger på internettet 🙂

 4. Donald marts 7, 2012 at 09:21 #

  Det er flot så roligt du holder kameraet – trods blæsten! Det er morsomt at se, hvordan mågerne sidder på de små tangbjerge, det ligner klipper, eller sten? og hopper lidt, hvis der kommer en bølge, som når op over stenen. Det er åbenbart muligt at finde lidt mad, man kan se at den ene finder noget at tygge på midt i video’en. 🙂

  • Jørgen marts 7, 2012 at 10:19 #

   Helt roligt holdes kameraet ikke, men det er måske fordi jeg bruger max. zoom. Jeg valgte netop disse sekvenser fordi jeg også fandt mågernes adfærd interessant, de var meget opmærksomme på om der kom mad forbi.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes