Opmærksomhed og bilkørsel

Det er ikke godt at tale i mobiltelefon under bilkørsel. Opmærksomheden fjernes let fra trafikken.

Det kan andre hændelser naturlighvis også gøre. Her følger et eksempel.

I mine anstrengelser for at ukomplicere har jeg fundet et udklip fra Motor (FDMs medlemsblad) nr. 10 årgang 1999. Overskriften på artiklen var “En dødelig hveps i bilen”.

Man kender godt, at det er irriterende når der er kommet en flue ind i bilen, men det gør trods alt ikke så meget. Men når der er besøg af en hveps kan det forholde sig anderledes.

Således berettes det om et ældre ægtepar, der havde fået en hveps ind i bilen under et ophold på en rasteplads. De gik nærmest i panik, da de efter genoptagelsen af kørslen opdagede hvepsen, idet de kom til at tænke på et familiemedlem, der reagerede allergisk på hvepsestik. Derfor handlede det om hurtigt at få has på hvepsen. Konens anstrengelser med en foldet avis førte til en halvdød hveps, hvorefter manden greb avisen for at klemme den helt til døde.

Hvad han ikke registrerede var at vejen krummede. Han fortsatte lige direkte ind i en modkørende bil. Ulykken kostede føreren af den modkørende bil livet og passagererne blev alvorligt kvæstede.

10 Svar til Opmærksomhed og bilkørsel

  1. Ellen maj 17, 2014 at 09:14 #

    Pudsigt nok kan jeg godt huske den sørgelige historie.
    Jeg klemte engang intetanende lårene sammen om en hveps, mens jeg kørte, og var skræmmende tæt på at køre i grøften af forskrækkelse, for det gør simpelthen SÅ ondt at blive stukket af sådan et kræ.
    Er der ingen forskel på at ukomplicere og at rydde op? Et hus kan ikke være kompliceret, men det kan et bo 😉

    • Jørgen maj 17, 2014 at 16:35 #

      Ja, det er en sørgelig historie, som nok kan gøre indtryk. Og dit eget eksempel indebærer at man egentlig bør undersøge bilen for kræ inden man kører, men det kræver jo at de giver lyd fra sig. Kan godt forstå forskrækkelsen.
      Jeg læste engang om en amerikaner, der havde samlet ting og sager sammen i et langt liv. Det kaldte han “to complicate”. Nu var det ved at være på tide “to uncomplicate”. Jeg kunne så godt lide udtrykket, at jeg har brugt det siden om den forenklingsproces jeg er i gang med her. Så det er boet jeg er ved at ukomplicere, så det bliver lettere for arvingerne at håndtere. Haven kan vist også ukompliceres til fordel for mig selv, men huset må være som det er. Oprydning = udrydning = ukomplicere. Hverdagens oprydning er noget andet.

  2. Madame maj 17, 2014 at 17:13 #

    Uha, sikke en skrækkelig historie! Og vi ved jo alle, hvor let man kan blive distraheret, når man kører bil – fx har man pligt til at registrere alle vejskilte under kørslen.

    • Jørgen maj 18, 2014 at 08:07 #

      Det er det – og jeg tror man har lettere ved at blive distraheret med stigende alder.

  3. Stegemüller maj 18, 2014 at 09:37 #

    Der er fx stadig mange, der taler i håndholdt mobiltelefon, mens de kører – eller i det hele taget laver alt mulig andet end at holde koncentrationen på trafikken. Din historie viser jo, hvor forfærdeligt et udfald, det kan få.

    PS: Din side loader fortsat meget langsomt. Er det noget, du kan gøre noget ved?

    • Jørgen maj 18, 2014 at 21:32 #

      Det er egentlig underligt, at så mange stadig taler i telefon medens de kører. Det er sært at det er så svært at forstå det uhensigtsmæssige deri.
      Jeg har gjort et eller andet – måske er ladetiden hurtigere. Sig blot til igen, hvis der ingen ændring er. Ikke at jeg helt ved hvad der skal ske, men måske finder jeg ud af det.

      • Stegemüller maj 19, 2014 at 06:26 #

        Du har gjort et eller andet der virkede, for loadtime er langt kortere nu.

        • Jørgen maj 19, 2014 at 08:37 #

          Håber det holder!

  4. Donald maj 18, 2014 at 13:14 #

    Jeg har engang mødt en “dødsengel” som kørte modsatretning på Lyngby-motorvejen. Det var uhyggeligt fordi jeg først reagerede instinktivt ved at tænke “hvornår er vejen blevet tosporet?” og derefter stoppe og vinke og råbe til ingen nytte. Han blev dræbt og brækkede armen på den chauffeur, som han tørnede ind i lidt efter.

    Man kan vel ikke helt undgå ulykker, men som hovedregel: Stop hvis der er generende insekter.

    • Jørgen maj 18, 2014 at 21:33 #

      Sådanne “dødsengle” møde man jo helst ikke, men det er sandelig barsk når det sker.
      Det er et klogt råd at stoppe og få insekter ud.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes