Pas på claro-search

Forleden downloadede jeg et eller flere programmer.Det skulle jeg aldrig have gjort. Et af den var ledsaget af en besværlig gang virus eller malware, som det varede en rum tid at komme af med igen. Og som anti-virusprogrammet ikke reagerede på.

Pludselig havde claro-search overtaget mine browsere, og når jeg slog den fra kom den bare igen og igen på i alle tilfælde en af dem.

Ved lidt søgning så det ud til at mange har været plaget af denne af usymptatiske mennesker distribuerede søgeindretning. Den kunne ganske vist godt bruges som søgemaskine, men informationerne var, at man ville få ting og sager på sin PC, som man ikke var interesseret i, og at bagmændene vil høste informationer med henblik på ondsindet brug af dem.

Det lykkedes mig ikke at finde det rette svar ved at se på engelske indlæg om fjernelsen af denne malware, men heldigvis kom jeg i tanker om at man kunne søge efter danske informationer.

Jeg fandt en tråd fra spywarefri.dk. Lad dig ikke afskrække af af den meget lange første beskrivelse, men find den første information fra administratoren. Her var løsningen, som jeg fulgte – og maskinen har nu normaliseret sig igen. Den blev uhyre langsommelig af de udefra påførte gener.

Jeg har åbenbart ikke været opmærksom nok og sikkert sagt ja til noget jeg ikke skulle have accepteret. Heldigvis gik det.

6 Svar til Pas på claro-search

 1. Inge november 17, 2012 at 15:21 #

  Pyhh hvor godt du kom af med den søger igen, det er helt vildt som der kommer ekstra ting med, hvis man ikke er mere end opmærksom hele tiden. Vi bruger en masse tid på den slags ipå firmaets pc’er

  • Jørgen november 17, 2012 at 17:39 #

   Ja, man skal være opmærksom. Hvor meget arbejdstid har firmaet mon afsat til at håndtere den slags tåbeligheder?

   • Inge november 17, 2012 at 23:17 #

    Vi vil helst ikke sætte tid af til den slags, men der findes altid nogen der er ligeglade med hvad man må og ikke må.

    • Jørgen november 17, 2012 at 23:24 #

     Enig – og det kræver tid.

 2. Stegemüller november 17, 2012 at 15:31 #

  Det var dog godt nok en ubehagelig oplevelse – godt du klarede den. Hvis jeg fik den slags ville jeg også skynde mig til Spywarefri. Jeg forstår ikke, at der findes mennesker, der i den grad fryder sig over at genere andre mennesker med alskens skidt og skrammel.

 3. Jørgen november 17, 2012 at 17:43 #

  Man kan måske sige, at de firmaer, der lever af virusbekømpelse, er glade for de mennesker, der ser det som livets mulighed at genere andre, er glade for dem. Ellers havde de ingen forretning. Er enig i at skidt- og skrammetfolket er fa….s værk. Må jeg så be’ om Sage i stedet.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes