Planer om ny bro over Lillebælt i 1959

For en uge siden skrev jeg om en ukompliceringsøvelse, der indebar at mængder af avisudklip blev sendt til genbrug.

Der var også en hel avis i bunken. Såmænd Politiken 1. oktober 1959 – da avisen blev 75 år.

Den ligger her stadig og jeg har taget et par billeder (med fotografiapparatet), som jeg synes kan vises her. Det første er en lille notits om at nogle “paany” har drøftet en ny Lille Bælts-bro.

Avisudklip

Faktisk blev broen indviet 21 år og 21 dage senere.

Det bemærkes i øvrigt at avisen stadig ikke har taget å i brug – var det ikke i 1949 det blev gjort anvendeligt.

2 Svar til Planer om ny bro over Lillebælt i 1959

  1. Donald oktober 25, 2011 at 22:31 #

    Din kommentar om bolle-å’et faar mig til at mindes matematiklæreren, et godt og rationelt menneske med indsigt i andet end matematik, som mente at det var spild af tid at ændre på retsskrivningen. Nu havde han lært at skrive navneord med stort (etc.etc.etc), så det blev han ved med.

    Den anden ting er, at jeg bruger stavemaader, som afspejler udenlandske sprog, saadan som man gjorde dengang: Feuilleton, detaille, chauffeur – men direktør – shock, bolcher, – Thames, Firenze, Genoa, Napoli etc. Jeg har aldrig før lavet en liste over farlige danske ord, men det kan da være man skulle gå igang med det 😉

    Jeg kan også huske at man talte om en ny Lillebæltsbro allerede i 50’erne, og vi i København kunne jo ikke rigtig forstå, at det skulle være nødvendigt, indtil vi så i slutningen af 70’erne selv kom ud at køre og så, hvor meget trafik der kunne være på Lillebæltsbroen.

  2. Ellen oktober 26, 2011 at 18:57 #

    Jeg er næsten sikker på, at det var i 1948, bolle-å blev indført, så det har været en ualmindelig konservativ avis. Lillebæltsbroen i 2½ ord… tsk tsk 🙂

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes