Rollatorgængernes genvordigheder

Som bekendt faldt der ikke så lidt sne på Roskildeegnen sidste weekend. Det har været noget af en opgave at flytte sneen fra fortovene, så fodgængerne kan færdes. Ikke blot har flere private grundejere end sædvanligt ikke fundet energien (eller fået tanken) til at skovle sneen væk, men kommunen og virksomheder har også haft (formentlig) rigeligt andet at se til.

Bemærkningerne knytter sig til, at jeg i går i bil kunne iagttage  en af byens meget dårligt gående borgere gå på tværs af en vej lige i et sving med sin rollator. Uha, en fart at passere gaden i, og så sådan et sted, tænnkte jeg, hvorfor gør hun nu det. Forklaringen var enkel nok. Det var nødvendigt, hvis hun skulle hjem og ikke ville gå på gaden. Brugsen havde nemlig kun flyttet sne på en del af fortorvet. Ud for præstegårdsmarken (eller hvad den nu hedder) kunne man umuligt gå med rollator, og havde man kunnet, gjorde en snevold på tværs af fortovet det umuligt at gøre det alligevel, idet kommunen, der dygtigt rydder sne ved busstoppesteder, åbenbart synes man skal lægge sneen så fodgængere ikke kan benytte det dem tiltænkte gangareal.

Lad os håbe den gamle dame kom godt og sikkert hjem.

,

14 Svar til Rollatorgængernes genvordigheder

 1. Ellen november 28, 2015 at 10:33 #

  Uha – hverken godt eller sjovt for den stakkes rollator-gænger, men har man ikke mere mad i huset, er det jo nødvendigt at vove sig ud.
  Både visse grundejere og kommunens vejvæsen burde skamme sig.

  • Jørgen november 28, 2015 at 17:12 #

   Det må man. Enig i de burde skamme sig, men det sker næppe. Bortforklaringer er sikkert det nærliggende svar.

 2. Eric november 28, 2015 at 11:05 #

  Godt brølt! Man kan have forståelse for akutte vanskeligheder, når der falder så meget sne, som I har fået, men når det trækker ud og ud, er der kun dårlige undskyldninger tilbage.

  • Jørgen november 28, 2015 at 17:11 #

   Enig, og det er underligt at man ikke kan gøre det bedre, men der magler vel mandskab – og dette er ikke til at finde, som man kunne i gamle dage, hvor arbejdsløse hellere end gerne ville skovle sne.

 3. Rasmine november 28, 2015 at 12:42 #

  Det er nu heller ikke rart, selv om man ikke bruger rollator, at der ligger en hel snevold, som skal forceres, før man kan træde ud i fodgængerfeltet, en anden midt ude i samme felt, fordi der er en helle, og en tredje, før man kan komme ind på det modsatte fortov.

  • Jørgen november 28, 2015 at 17:09 #

   Du har så ganske ret. Måske hænger det sammen med at man ikke længere anvender manden med skoven, men kun kørende maskiner. Det er selvsagt ikke acceptabelt, at man “bygger” forhindringer uden snarest at fjerne dem igen.

 4. Stegemüller november 28, 2015 at 13:59 #

  Man kan forstå det den første dag eller to, men nu en uge efter gives der ingen undskyldninger. Selvfølgelig skal der være ryddet, så man kan komme over med sin rollator.

  • Jørgen november 28, 2015 at 17:05 #

   Nemlig.

 5. Madame november 28, 2015 at 19:13 #

  Det er sørgeligt, at man ikke tænker på de gående og gangbesværede og rydder sneen væk! Vi ser det samme her.

  • Jørgen november 29, 2015 at 14:04 #

   Sørgeligt – og mærkværdigt.

 6. Donald november 29, 2015 at 15:22 #

  Det er synd for den borger, jeg ville sådan ønske at der var en “ældrehjælp” som vedkommende kunne ringe til og få bragt de nødvendigste ting.

  Ældres hjemmehjælp er et meget besynderligt, mærkeligt område. Man begyndte vel med offentligt betalt hjemmehjælp engang i vores levetid. Ordningen er opstået på et tidspunkt, hvor den fattige, gamle københavner-arbejder ikke havde nogen hjælp, men måtte klare sig selv.

  Måske gik den ældre fordi det er sundt at gå, selv om man bruger rollator, men jeg synes det lyder som et panik-indkøb i brugsen.

  Både hjemmehjælpere og hjulpne har haft en idé om, at det var et system, man skulle passe på: man måtte ikke være for krævende. Måske er det derfor den gamle i historien selv gik på indkøb – vi får det aldrig at vide.

  • Jørgen december 9, 2015 at 09:38 #

   Tidligere gik hendes mand den daglige tur, men han er blevet så dårlig at hun har måttet overtage. Det er fint at hun kan. Når hun ikke kan længere må andre løsninger til. Problemet jeg påpeger er at den måde sne ikke er ryddet på er et problem for alle fodgængere og for rollatorgængere især.

 7. Pia november 29, 2015 at 22:19 #

  Vi har altid skovlet både indkørsel og fortov inden vi kørte på arbejde, men det er der ikke mange andre der gør i hele byen. Stort set ingen skovler noget som helst. Sneploven tager hovedvejen, men cykelstien bliver ikke ryddet. Næh, da jeg var barn, så verdenen helt anderledes ud 😉

  • Jørgen december 9, 2015 at 09:39 #

   Det er en noget slatten indstilling du beskriver som det generelle fænomen. Det er vel en konsekvens af forkæleseskulturen.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes