Så slap dog af, Mikkel Vejrmand

Man har jo sine fordomme (hvis det altså er det) om tv-formidling. Således kan jeg stort set ikke holde ud at se vejrshowet på DR1 lige før aftenshowet, og da slet ikke når det er den ualmindeligt hurtigtsnakkende Mikkel, der er vejrmanden. Ingen punktummer eller pauser, men en hastværkerpræstation af dimensioner er hvad man næsten altid udsættes for.

P1050326Helt galt syntes det at gå for Mikkel g.d. Han blev så forpustet af sit tempo, at han sluttede med “nu har jeg ikke mere luft til at sige mere om vejret og her er aftenshowet” eller noget i den retning.

Det var da trist. Så sæt dog tempoet ned og “Atmen nicht vergessen”, ganske som når man vandrer i de høje bjerge.

TV-avisen på en ½ time kunne klares på de halve tid, hvis man undlader al larm og gentagelser og reklamerne for at om lidt siger man osv – ganske som det fint lykkes tyskerne i deres Tagesschau på fx ARD.

10 Svar til Så slap dog af, Mikkel Vejrmand

 1. Inge april 24, 2013 at 08:05 #

  Hørt..!!

  • Jørgen april 24, 2013 at 08:11 #

   Rart ikke at være alene i verden. Billedet er i øvrigt trukket over jvf. din anvisning.

 2. Stegemüller april 24, 2013 at 18:21 #

  Er der en ting, der irriterer mig ved TV-avisen er det netop det der med ‘Om lidt’. Hvad pokker skal det til for?

  Efter mange års insisteren på at TV-avisen og DR1 var det bedste og eneste rigtige, er jeg nu ved at prøve at vænne mig til Nyhederne på TV2 og her efter et par dage synes jeg egentlig ikke, at de er så ringe igen. Jeg slukker straks efter udsendelsen, så jeg undgå reklamehelvedet, for jeg lever ‘reklamefrit’.

  • Jørgen april 24, 2013 at 18:34 #

   Ja, der er for meget spil af god tid for at holde på seerne, det ville være bedre med et indhold, der ikke nødvendiggjorde det. Heldigvis kan man lade TV være eller slukke i en fart, undertiden er jeg på lyd med udsendelser og det kan være en særpræget oplevelse.

 3. Ellen april 24, 2013 at 21:35 #

  Og 5-10 minutter inde i tv-avisen gentager de, hvad de sagde de første 5-10 minutter “af hensyn til nye seere” … den forstår jeg ikke rigtig, for stort set den samme tv-avis sendes tre gange på en aften …

  Men jeg kan egentlig meget godt lide hurtigsnakkeren …

  • Jørgen april 25, 2013 at 05:41 #

   Ja, gentagelserne er mærkelige. Jeg synes også vejrmanden er en rar fyr, men hans tempo passer ikke til ham selv, det bliver lige lidt for krampagtigt.

 4. Inger januar 26, 2014 at 02:44 #

  Mikkel er dejlig energisk nem at forstå – det kan man sige om alle i TV.
  Med hensyn til TV-avisen er de reelle nyheder ca. 10 min. – vi skal endelig også informeres om sport midt i nyhederne. Se franske, tyske eller engelske nyheder – også på TV, det er normalt en anden dejlig oplevelse.

  • Jørgen januar 27, 2014 at 13:20 #

   Jeg er såmænd ikke så uenig med dig længere. Jeg tror egentlig den gode Mikkel har sat tempoet en smule ned, og det er der ingen skade til. Jeg foretrækker nyhedsformidlingen på bl.a. tysk tv, det er en anderledes behagelig måde det gøres på. Der er ikke så meget selvpromovering under vejs.

 5. Inger januar 26, 2014 at 02:48 #

  What kind of moderation? Vejrmændene er forskellige, ganske gode, og de har vel lov at være forskellige.

  • Jørgen januar 27, 2014 at 13:24 #

   Det er nu rimeligt at godkende nye kommentatorer – og velkommen til – idet det er en måde at hindre uønskede spamkommentarer som slipper forbi filteret. Det er ikke mange, men det sker.
   Vejrmændene og -kvinderne er forskellige. Heldigvis. Jeg forstår ikke hvorfor du nævner at de har lov til det.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes