Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Jeg havde besøg af Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae, tidligere i dag. Den sad stille og roligt og forsynede sig med lavendelnektar. Længe nok til at jeg kunne nå at hente mit kemara og tage et par billeder.

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Dette blev så det 3. kortfattede indlæg før jeg giver mig i kast med historien om sommerens tur til Østrig.

Opdatering: Den lille sommerfugl sidder stadig på den samme lavendel små 3 timer efter jeg tog billederne.

4 Svar til Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

 1. Donald juli 21, 2013 at 13:35 #

  Jeg tror ikke jeg kunne finde på at tage insektet i hånden og tage billeder, så jeg er meget imponeret. – Og jeg kan godt se, at det er et specielt insekt. Det er interessant at se, men indgyder mig mere skræk end fryd 🙂

  • Jørgen juli 21, 2013 at 14:49 #

   Hvis du får besøg af en sådan køllesværmer og den viser sig fra sin dvaske side, kunne prøve at lokke den over på en finger ved at holde fingeren under følehornene. Faktisk kan man læse at denne sværmer gerne sidder på hånden. Man mærker ikke den sidder der, og skrækken kunne blive til fryd.

 2. Ellen juli 21, 2013 at 13:59 #

  Spændende! Flotte nærbilleder.
  Den må virkelig have et stort behov for masser af nektar, siden den ikke lader sig skræmme af noget som helst 🙂

  • Jørgen juli 21, 2013 at 14:50 #

   Tak. Ja, man må tro den er sulten.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes