Selvudelukkelsen fra bloggen er nu løst

I forlængelse af forrige indlæg om, at jeg ved uopmærksomhed havde søgt at logge mig ind på bloggen så mange gange, at Login Security Solutions (det plugin jeg anvender for at undgå uønsket besøg bag bloggen) loggede mig ud og forhindrede, at jeg atter kunne logge mig ind, skal jeg her kort nævne, hvorledes jeg løste problemet.

Jeg måtte ind i filemanageren hos min domænevært (hvis det hedder sådan) og her kunne jeg slette LSS, hvorefter jeg kunne logge mig ind. Når jeg genindstallerede LSS, blev jeg straks logget ud, hvilket jo er rimeligt nok, når det er det er blev gjort i forbindelse med den potentielt uøskede indlogning. Det vil sige, at det var mig ikke muligt at slette de data der bevirkede udlogningen, i alle tilfælde forstod jeg ikke at gøre det i filemanageren, hvis man ellers kan.

Det bevirkede igen og igen at jeg ikke kunne få adgang til at omstille mit password, da jeg jo selv var problemet. Som sådan er det logisk nok, men ikke så sjovt.

Dette fænomen ændredes ikke over tid – og da jeg forsøgte at gøre det samme i dag, skete der det samme.

Ergo måtte en ny ageren til. Efter at LSS var slettet i filemanageren og jeg var logget ind, oprettede jeg en ny bruger. Og straks lykkedes det at få LSS til at virke, hvorefter jeg kunne slette den gamle bruger og administrartor (det er også  mig). Det var det der skulle til, men ideen skulle lige modnes.

Limit Login Attempts kunne derfor også slettes, idet dette plugin ikke er sikkert.

Nu virker det – og det er jo godt.

14 Svar til Selvudelukkelsen fra bloggen er nu løst

 1. Stegemüller juni 14, 2015 at 14:33 #

  Godt at læse, at alt nu er i orden igen.

  • Jørgen juni 14, 2015 at 14:35 #

   Nemlig, du er sandelig hurtig.

 2. Eric juni 14, 2015 at 14:53 #

  Godt du fik knækket den nød 🙂

  Jeg har også prøvet at blive lukket ude. Det skete på en eller anden måde, fordi et angreb var i gang, og fordi jeg kludrede. Nu har jeg derfor 2 administratorbrugernavne, så jeg kan logge ind med det andet, hvis det går galt igen.

  • Jørgen juni 14, 2015 at 16:27 #

   Ja, det var formentlig den gode løsning.
   Jeg har også 2 brugere på en anden blog, men jeg er ikke så flittig til systematisk at gøre det. Men ideen er jo god. Skal den ene bruger i øvrigt ikke kun være forfatter?

   • Eric juni 14, 2015 at 17:00 #

    Sikkerhedsmæssigt er det ikke meget værd at hacke en forfatters eller en redaktørs konto – det giver ikke adgang til maskinrummets inderste. Når jeg ikke bruger min administratorkonto skyldes det, at visse temaer/WP har en uskik med at vise brugernavnet.

    Jeg skriver derfor som redaktør og bruger administratorkontoen, når der er ting (fx plugins eller temaer), der skal opdateres. Den anden administratorkonto har jeg kun for at kunne komme ind, hvis jeg bliver lukket ude.

    • Jørgen juni 14, 2015 at 20:20 #

     Det er lige det – jeg må have det gjort.

 3. Ellen juni 14, 2015 at 16:59 #

  Sådan går det heldigvis tit, når den værste panik har lagt sig, og man kan begynde at tænke rationelt igen.

  • Jørgen juni 14, 2015 at 20:21 #

   Det var nu ikkefordi panikken plagede mig, men det tager undertiden lidt lang tid at få dannet den rette løsning.

 4. Pia juni 14, 2015 at 21:10 #

  Det meste er sort snak for mig, men jeg forstår da at man kan hurtigt få skabt sig lidt ekstra utilsigtet arbejde. Godt det lykkedes at få styr på det igen.

  • Jørgen juni 15, 2015 at 05:51 #

   Den slags arbejde kan godt undværes, men det sker …

 5. Farmer juni 15, 2015 at 07:53 #

  Fint, at du kunne komme på igen.
  Var noget lignende sket for mig, ville jeg være totalt fortabt.
  Disse baggrundsmekanismer er jeg totalt uvidende om, da det ikke interesserer mig overhovedet.

  • Jørgen juni 15, 2015 at 08:38 #

   Bloggen har været hacket engang og derfor beslutningen om at gøre indtrængen besværlig. Men når man ikke selv tager sig i agt, går det jo galt. Heldigvis fandt jeg en løsning.

 6. Donald juni 15, 2015 at 21:26 #

  Jeg kan ikke lige gennemskue, hvorfor jeg ikke i løbet af de 7 år jeg har brugt WordPress gratis hosting har haft problemer af den art. Jeg krydser fingre for at jeg heller ikke får det i fremtiden!

  Den eneste grund til at jeg bruger WordPress hosting er, at jeg ikke kan få en hurtig linie til to-vejs trafik, og når folk hentede stof fra min server herhjemme, blev download hastigheden for langsom til TV-kigning 🙂

  • Jørgen juni 16, 2015 at 16:52 #

   Måske er wp hosting godt beskyttet mod hacking, men det er godt at du ikke har prøvet fænomenet.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes