Slask

Ved overgangen fra frost- til tøvejr dannes vandpytter. En sådan dannes altid et bestemt sted hvor vi går tur. Vi går på cykelstien. Vandpytten dannes på kørebanen, hvor der ikke er et afløb. I går var vandet blandet med nyfalden sne. Vi var mildt sagt uheldige at passere pytten på samme tid som en bil gjorde det. Billisten kørte durk gennem pytten – og en kraftfuld lyd rejste sig. Det gjorde en god gang snevandsprøjt også – og, i samme sekund, ramtes vi med stort kraft og larm. Vi blev så våde at vi vendte om. Lyden var ikke en vandlyd, men en snevandlyd.

Lad det nu være slut med vinteren 2012-13. Her er et par billeder.

Parsley

Persille – frøstand i vintersol.

P1050045

Vintervejr.

Ice Køge Harbour

Køge havn.

Drikkevandsfontæne i Køge af Pontus Kjerrman, 1993

Drikkevandsfortæne i Køge.

Parsley

Mere persille.

8 Svar til Slask

 1. Donald januar 28, 2013 at 15:30 #

  Uha, jeg har engang ved en fejltagelse kørt igennem en vandpyt i nærheden af fodgængere på en parkeringsplads – det var heldigvis ikke så slemt som det, du beskriver, men jeg glemmer ikke blikkene og råbene!

  Så du synes vi har haft vinter nok? Ja, vi har haft nogle flotte rimfrost-dage, og nogle smukke snefald. Sneen er ikke smeltet her, selv om det er tøvejr, og det er så glat at jeg kun kan gå tur på stranden, hvorpå der er sand fra naturens hånd 🙂

  Billederne er utroligt smukke, frøstanden er poetisk.
  Havnen er nok mit favorit-billede, fordi det rummer elementer af historie og årstid.

  • Jørgen januar 29, 2013 at 09:07 #

   Man må naturligvis anstrenge sig for at køre uden om vandpytter.
   Jeg synes vinteren bliver for lang når vi får sne tidligt i december, men jeg kan jo ikke gøre noget ved det.
   Jeg kunne også godt lide det jeg så i Køge havn den dag, og tak for rosen.

 2. Stegemüller januar 28, 2013 at 15:50 #

  Der er ikke noget så irriterende som biler, der farer igennem vandpytter. Man bliver noget så våd både som fodgænger og som cyklist.

  Jeg synes ikke om tøvejret, da det giver grå dage, og jeg kan bedre lide de høje klare frostdage. Bortset fra det er jeg klar til foråret (og så må man jo starte med at gå igennem tøvejret); jeg savner 15 grader og sol, og efter det kommer min forårsferie i Grækenland, som jeg glæder mig meget til.

  • Jørgen januar 29, 2013 at 09:08 #

   Ja,cyklister er også udsatte. Lad os glæde os til den første forårsdag med sol og 15 gr.

 3. Ellen januar 28, 2013 at 20:09 #

  Adddr. Det er bare ikke sjovt, og hvis man får lavet sådan et nummer som bilist, har man det altså temmelig dårligt over det.
  Jeg ser også meget gerne, at vinteren nu måtte være slut, men vi kommer ikke uden om, at den giver belæg for masser af smukke, smukke fotos – ganske som du lige har vist.

  • Jørgen januar 29, 2013 at 09:09 #

   Enig.

 4. Pia januar 28, 2013 at 23:11 #

  Sådan en gang klister, som jeg kalder det, er bestemt ikke rart at få over sig. Her er der endnu ikke mulighed for det, vejbanen er en stor skøjtebane. Vinteren fortsætter lidt endnu har de lige sagt i tv og vi har altid vinter midt i februar, men det må godt blive forår 1. Marts 🙂
  Smukke billeder af persillen især.

  • Jørgen januar 29, 2013 at 09:10 #

   Klister – det er et godt udtryk.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes