Staunings Ø – og stigebrud

Hu hej hvor det går. Jeg er her endnu, men opmærksomheden har i den seneste tid været rettet mod noget andet end blogland. Det er hul i hovedet, at der er hul i taget – både når en tagplade er knækket helt og må skubbes på plads til det bliver lidt lettere at udskifte den og når der er sådanne huller eller revner i taget, der lader fygende sne fyge ind på loftet og lægge sig som fygesne, der krævede en indsats at drøne ud så det ikke ligger til det smelter. Og når man har købt et nyt køkken. Og når børnebørnene kommer og vil med til Staunings Ø igen. Så er der andet der må vente, når man er indrettet som jeg er.

Staunings Ø er et must. Børnene synes det er udsøgt spændende at fordre fugle fra broen til øen. Især arbejder de energisk på at sørge for de langsomme ænder får en bid brød, som de hurtige måger ellers snupper. Det er også noget andet at se det ske i virkeligheden end at tro man er ude i naturen når man glor på en flad skærm (hvad børnene sikkert ikke tror de er).

Måger

Ser man godt efter her, har en måge en stump brød i munden medens to andre vil have det samme. Se hvor langt den ene strækker sig.

Bænk på Staunings Ø

Østenstormene har været på spil ved Staunings Ø. Aldrig tidligere sete mængder tang var skyllet op og lå i et bredt og tykt lag, som her under bænken.

IMG_2213

Store dele af sandvolden var skyllet væk.

Tangformationer på Staunings Ø

Hvis ikke havet fjerner tangen igen bliver der noget at se til for kommunen, så stranden kan blive til badestrand igen.

Kig mod Ølsemagle Revle

Ølsemagle Revle var ikke landfast med Staunings Ø, men det er spændende hvornår det sker igen.

Tegning i sandet

Det var også til at tegne en hest i sandet.

Stigebrud

Overskriftens stigebrud handler om et stigebrud og ikke et digebrud.

Min træstige var efterhånden blevet gammel. Og holdbarheden nedsat. Forhåbentlig er du aldrig faldet ned af en stige. Jeg gjorde det heller ikke, idet det var stigens nederste trin, der knækkede da jeg trådte på det på vej ned. Det skete der ikke noget ved, men jeg glædede mig over at det var det trin. Når det nu skulle være.

12 Svar til Staunings Ø – og stigebrud

 1. Madame februar 19, 2014 at 22:15 #

  Uha, godt det kun var stigens nederste trin, der knækkede! Hvor er det dog et smukt billede af mågerne. Du har haft en travl tid, og børnebørnene har helt sikkert nydt at besøge Staunings Ø. Nu vil jeg google for at se, hvor den ligger …

  • Jørgen februar 22, 2014 at 08:15 #

   Ja, det var heldigt. Staunings Ø er et besøg værd. Og mågerne er fotogene, også på de kanter.

 2. Eric februar 19, 2014 at 22:46 #

  Det er vist tid at skaffe sig en stige i letmetal. Fine billeder og fin hest!

  • Jørgen februar 22, 2014 at 08:16 #

   Jeg har en sådan stige og brugerne den nu. Den anden har dog passet bedre til loftlemmen. Tak.

 3. Ellen februar 19, 2014 at 23:12 #

  Uhaja, hvor kunne det have været gået så grueligt galt for dig på den stige. Letmetal, som Eric siger, må være næste step …
  Vi har flere gange talt om Staunings Ø efter stormen – for kort tid siden stod vandet næsten helt op til hovedvejen. Det har bare ikke passet, at vi kunne tage derud; enten har det øsregnet, når vi kørte forbi, eller også havde jeg en hospitalsaftale.
  Tillykke med jeres nye køkken!

  • Jørgen februar 22, 2014 at 08:17 #

   Det kunne det – og den anden stige er taget i brug til ture på loftet.
   Der har været lidt af et naturdrama ved stranden i den sidste tid.
   Tak.

 4. Stegemüller februar 20, 2014 at 13:49 #

  Hold da op hvor var det godt, at det bare var det nederste trin, for det kunne jo være gået grueligt galt ellers.

  Det er et superflot billede, du viser af mågerne. Det står bare knivskarpt. Som Eric synes jeg også, at det er en rigtig fin hest. Er det dig selv, der har “tegnet” den?

  • Jørgen februar 22, 2014 at 08:21 #

   Det var det. Det er jo meget tilfældigt at jeg får mågebilledet i kassen, det hele går hurtigt. Det er mit tegnende ældste barnbarn, der synes der skulle være en hest på stranden.

 5. Pia februar 20, 2014 at 21:10 #

  Man er nød til at prioritere og jeg kan godt forstå du valgte at starte med fygesneen, så den ikke fik ødelagt for meget. God arbejdslyst med køkkener, eller du er måske alleree færdig.
  Nej jeg er ikke faldet ned af nogen stige, men det er Allan.1,5 meter ned på et cementgulv på sit arbejde. Metaltrappestigen, som han altid har hadet (kun træ dur) væltede i samme øjeblik han ville træde ned på den. Der skete heldigvis ikke andet end han slog sig godt og grundigt.

  • Jørgen februar 22, 2014 at 08:23 #

   Køkkenet er ikke færdigt – det skulle det gerne blive i løbet af de 3 sidste uger i marts.
   Ikke godt at falde ned af en stige, men heldigvis var din mand heldig. Det kan ellers let gå galt.

 6. Rasmine februar 21, 2014 at 14:54 #

  Det er et virkelig flot og dramatisk billede af mågerne.

  • Jørgen februar 22, 2014 at 08:23 #

   Tak.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes