Stendal – sommerferie 2012, afsnit 1

Dette er første – af 18 – afsnit i en kortfattet beretning om sommerferien 2012. Det var kør-selv-ferie, og som så ofte før gik den til Østrig. Målet var Virgental i Østtyrol. Har var vi første gang i 1995. Beretningen er lidt forskudt, idet ferien begyndte i slutningen af juni.

Efterhånden er vi nået frem til, at to overnatninger ned passer os godt. Vi kører østover og bruger lidt flere kilometer ved at sejle Rødby-Puttgarden.

For tredje gang overnattedes i Stendal, en hansestad i Altmark, tæt ved Tangermünde og Elben og ca. 60 km. nord for Magdeburg.

Ruten er mod Lübeck, mod Rostock, mod Gadebusch, Schwerin, Ludwigslust, Perleberg, Wittenberge til Stendal. En planlagt forlængelse af motorvej 14 er endnu ikke udført, men det er fint nok at køre på landevej, når man har god tid. Det har vi når vi kører lidt over 6.

I Stendal har vi altid boet på Hotel Am Uenglinger Tor.

Hotel Am Uenglinger Tor, Stendal

Værelserne er store og gode. I år var vi uheldige at være der den dag Tyskland og Italien spillede VM-fodbold. Nogle støjende gæster troede de var på stadion, men støjen forsvandt med et slag da Italien scorede – og vi fik en god nats søvn.

Her er et par indtryk fra Stendal, der ligger ca. 300 km fra Puttgarden ad den omtalte rute.

Uenglinger Tor, Stendal

I Stendal finder man to gamle murstensbyporte fra midten af 1400-tallet. Her det Uenglinger Tor.

Tangermünde Tor, Stendal

Og her Tangermünde Tor.

Roland, Stendal

Roland, der er vartegn for byens rets- og frihedsrettigheder, er 7.80 meter (den er ny, idet den gamle er skadet tidligere).

P1010882

Her er Marktplatz med Marienkirche i baggrunden. Der er flere kirker i byen.

P1010903

Ikke alle huse i Stendal er renoverede. Det gælder fx. dette gamle Dampf-Bäckeri,

P1010904

der ikke længere fungerer.

Vil man overnatte i Tyskland er Stendal klart en overskuelig mulighed, og byen ligger også så kort fra Danmark, at en miniferie er en mulighed.

5 Svar til Stendal – sommerferie 2012, afsnit 1

 1. Ellen august 3, 2012 at 20:59 #

  Bruger lidt flere kilometer? Sparer man ikke omkring 150, hvis man tager færge frem for bro?
  Lige da jeg så kirketårnene, tænkte jeg ‘Roskilde Domkirke’, men kan sagtens se forskellene ved nærmere granskning – men en vis lighed er der dog, synes du ikke?
  Imponerende byporte. Var der mon kontorer i dem engang? Eller? Det er da ikke bare porte, formentlig.
  … Og Roland ser ud, som om han holder mere end sværdet højt 😉

 2. Jørgen august 4, 2012 at 20:11 #

  Jo, fra vores lokaliteter er der 150 flere km over Storebælt end via Rødby, men når jeg taler om flere km. er det i forhold til de godt 100 færre km. man kan opnå ved at sejle fra Gedser til Rostock.
  Jeg kan sagtens se associationen til Roskilde Domkirke, med dens lige så spidse spir.
  Aner ikke hvad der har været i byportene – men vel sagtens en deling soldater til at holde ubudne folk ude. Jeg ved ikke hvad den rummer nu.
  Jo, Roland ser ret potent ud.

 3. Pia august 5, 2012 at 22:14 #

  Nu har jeg læst din ferieberetning i omvendt rækkefølge. Her i dette indlæg er der mange skønne billeder. Byporten i Stendal er flot. Vi har Tyrol til gode, men det står på ønskesedlen.

  • Jørgen august 6, 2012 at 07:11 #

   Sådan kan bloglivet være, man læser omvendt. Men pyt. Håber billeder i de kommende dage kan være inspirationskilde til en tur til Tyrol, måske endda Osttirol.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Straubing – sommerferie 2012, afsnit 2 « Kort og godt - august 4, 2012

  […] sommerferie 2012, afsnit 2 By Jørgen, on August 4th, 2012 Den videre færd mod Østrig gik fra Stendal til Straubing i Bayern. Først kørtes mod Magdeburg, så mod Leipzig og ad motorvej 9 mod […]

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes