Violer

Donald skrev følgende i en kommentar til snakken om påskeklokker og juleroser:

Desuden er der noget, der ligner violer et sted i haven. Jeg bliver nødt til at spørge hvad det er, senere. Har du violer i haven? I et stenbed eller noget i den retning?

Faktisk har jeg efterhånden mange violer i haven. I øjeblikket blomstrer de fint under en lærkehæk, og senere vil en lidt anderledes sort blomstre andre steder i haven.

Jeg tror violerne dels formerer sig ved at brede sig hvor de står og dels ved frøspredning.

Violer

Violer

Violer

Billederne er taget tidligere på dagen. De er dejlige at se på. Og lugte til.

,

4 Svar til Violer

 1. Ellen marts 21, 2014 at 23:01 #

  Alt, der har farve på, er så velkomment efter en grå (eller hvid) vinter.
  Donalds violer kan sagtens være violer, men jeg har lagt mærke til, at folk tit forveksler vincaens blomster med violer. Disse to arters blade, både kronbladene og de grønne, er ret forskellige, men det kræver jo, at man kender mindst den ene art for at kunne skelne. Jeg har bare tit hørt, at folk kalder vinca for violer, men aldrig omvendt.

  • Jørgen marts 22, 2014 at 08:35 #

   Jeg har både vinca (to arter) og violer og vist også kærmindesøster i haven nu. Jeg skal lave en sammenligning. Det forekommer let at kende forskel på violer og vinca, men lad det komme an på en illustration lidt senere.

 2. Donald marts 21, 2014 at 23:43 #

  Det ligner mine violer. Vinca aner jeg ikke hvad er – så det kan det ikke være (haha) nej jeg skal nok finde billedet frem (jeg tog ét i dag, men måske kan jeg få et bedre i morgen) så Ellen kan foretage artsbestemmelse 🙂

  • Jørgen marts 22, 2014 at 08:36 #

   Dine violer er violer. Jeg skal nok lave en sammenligning af violer og vinca lidt senere.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes